La doble cara d’Òmicron: es manté el nombre elevat de contagis però baixa la pressió a l’hospital

Al centre sanitari ja només queden vuit pacients ingressats, dels quals cinc a cures intensives, mentre que en les darreres hores, comptant també TMA arribades amb retard, s’han detectat 824 nous positius

Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

La variant Òmicron segueix donant una de freda i una de calenta. Per un costat, continua donant elevades xifres de nous contagis (824 oficialment les darreres hores, tot i que amb l’efecte encara del retard de les proves TMA). Per l’altra, queda clar que la majoria de casos són menys greus. I això es constata en un hospital on es manté a la baixa la pressió sanitària, ja només amb vuit pacients ingressats.

Oficialment, en les darreres 24 hores s’han diagnosticat 824 nous positius. La dada però, ha volgut remarcar el ministre, Joan Martínez Benazet, cal agafar-la amb pinces perquè inclou resultats de TMA fetes fa dies. El que està clar és que aquesta dada ha fet créixer de nou els casos actius. Un altre cop superen, encara que per poc, els 5.000. N’hi ha 5.009.

I malgrat aquest nombre elevat, l’hospital veu com, a poc a poc, segueix disminuint la pressió que la pandèmia genera sobre l’hospital de Meritxell. A més, de forma notable. A planta, el nombre de pacients ha baixat de set a només tres. I de cures intensives han pogut sortir dues persones. Ara només en queden cinc, totes elles ventilades mecànicament i amb una infecció causada per la variant Delta.

“Òmicron és realment una altra Covid”, ha posat en relleu Benazet. Així, ha indicat que “l’afectació hospitalària ha baixat molt”. En canvi, on genera més problemes és “a l’àmbit laboral i l’escolar”.

I això es constata en el nombre d’aules amb algun alumne confinat, que arriba a xifres rècord. N’hi ha 214, segons la darrera actualització. D’aquestes, 29 es troben amb tots els estudiants al seu domicili. A banda, sobre 39 grups més es fa vigilància passiva.

Paral·lelament, segueix la campanya de vacunació. Al llarg de dijous es van posar 950 nous vaccins. Principalment, terceres dosis.

Comentaris (1)

Trending