Els desplaçaments internacionals fan créixer un 112% les consultes a la unitat d’atenció al viatger

El 2022 ja s’han comptabilitzat un total de 310 visites amb les vacunes, alimentació i higiene com a principals dubtes quan es fan desplaçaments a països d’Àsia o Àfrica

Accés a consultes externes.
Accés a consultes externes. Toni Solanelles

La finalització de les restriccions de mobilitat han comportat un augment dels viatges i de les consultes a la unitat d’Atenció al Viatger del SAAS. En el que es porta de 2022 s’han realitzat un 112% més de visites, concretament 310, que el 2021 amb un predomini dels viatges a Àsia i Àfrica i les vacunes, higiene i alimentació com a àmbits amb més dubtes.

Si per una cosa s’ha caracteritzat la pandèmia, ha estat les restriccions en els desplaçaments i, en conseqüència els viatges que es feien per feina o plaer. Ara, sense gairebé mesures que posin limitació a la mobilitat, els viatges internacionals s’han recuperat i les atencions a la unitat d’Atenció al Viatger del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària també. En aquest sentit, i com han indicat a la parapública, en aquest 2022 ja s’han realitzat un total de 310 consultes, el que significa un 112% més de les que es van registrar en tot el 2021 -146-  i un 80% respecte al 2020, any que va esclatar la Covid-19, amb 172. Tot i això, i encara que l’evolució és positiva i la recuperació evident, serà complicat superar les dades prepandèmiques; en concret les 666 consultes que es van registrar el 2019.

El que sí que no ha variat ha estat, tot i el parèntesi per la Covid-19, les destinacions i el motiu que genera la consulta. Des de la parapública han indicat que són els viatges als països asiàtics i africans aquells que porten a la gent preocupar-se per si han d’extremar les precaucions en allò que consterna a la seva salut. Vacunes, alimentació i higiene del destí són els àmbits on es tenen els principals dubtes que el professional de la unitat s’encarrega de resoldre.

Etiquetes

Comentaris

Trending