Reunions de com a molt cinc persones, bars amb només dues per taula i prohibit fumar pel carrer

L’elevada propagació de la Covid que es viu des de fa una setmana porta el Govern a fer marxa enrere i torna a establir limitacions que s’anunciaran oficialment en menys d’una hora

Per no portar la mascareta o no dur-la prou bé s'han aixecat hores d'ara més de 300 actes d'infracció.
Per no portar la mascareta o no dur-la prou bé s'han aixecat hores d'ara més de 300 actes d'infracció. Toni Solanelles

Limitades a cinc persones les reunions socials i a deu els actes com ara bodes, funerals o comunions. Les barres dels bars no es podran utilitzar. A banda, hauran de limitar les taules a dues persones i els restaurants les seves a cinc comensals. També es prohibirà fumar pel carrer a no ser que sigui en un lloc concret, aturat i sense ningú que acompanyi. Aquestes són algunes de les mesures que anunciarà el Govern en menys d’una hora.

La disbauxa que es viu amb el coronavirus i l’elevada propagació de la malaltia que hi ha d’una setmana ençà obligarà a fer passos enrere, o el que és el mateix: el Govern anunciarà aquesta tarda noves restriccions més enllà del fet de limitar a deu persones les trobades d’ordre social, circumstància que ja es va avançar i decretar divendres amb efectes per avui mateix. Per dir-ho d’alguna forma, es recula una fase.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença.

Relacionat

Salut alerta que el coronavirus torna a ser més ‘agressiu’

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, comunicaran aquesta tarda les mesures adoptades arran del desgavell que es veu. El seguiment de les cadenes de contagi, ara mateix, ja s’ha perdut en molts casos. Per tant, no se sap si les infeccions provenen de gent que surt del país i arriba malalta o si ja hi ha una transmissió comunitària que comença a ser preocupant. Les reunions d’organismes oficials es podran mantenir, però seguint un protocol sanitari i guardant la distància que es determini.

Comentaris (19)

Trending