La defunció d’un padrí eleva a 49 les morts causades pel coronavirus

L’home era resident a Salita i havia estat traslladat a la planta medicalitzada del Cedre on, després de dies de lluita, no ha pogut superar una Covid-19 que suma dos nous positius

Al Cedre ja no hi ha més capacitat per a nous contagiats de coronavirus.
Al Cedre ja no hi ha més capacitat per a nous contagiats de coronavirus. ARXIU

Un padrí que residia a Salita i que es trobava ingressat a la planta medicalitzada del Cedre és la víctima número 49 de l’epidèmia del coronavirus a Andorra. L’home ha perdut aquest dijous la vida després de no poder superar una Covid-19 que acumula ja 758 casos actius al país, amb els dos nous diagnosticat les darreres hores. La part positiva és que, novament, creixen els curats mentre que disminueixen aquells pacients que encara es troben malalts.

La nova defunció s’ha produït aquest mateix dimarts. De fet, no ha pogut ser incorporada al balanç de l’evolució de la pandèmia fet pel Govern. L’home era un resident de Salita, on es va contagiar del brot que es va detectar a la residència privada. Després, va ser traslladat a la planta medicalitzada establerta al Cedre. Després de dies lluitant contra la malaltia, no ha pogut superar-la.

Es converteix, per tant, en la víctima número 49 des que es va declarar  una emergència sanitària que ha fet mal, molt de mal, als centres sociosanitaris del país. De fet, és la vuitena mort entre els interns a Salita, que se sumen a les dinou vinculades al Cedre. Amb aquesta defunció, la taxa de letalitat se situa en el 6,46%.

Pel que fa a la resta de dades del balanç, en les darreres 24 hores, s’han detectat únicament dos positius nous, fet que eleva fins als 758 el total registrat al Principat. D’aquests, 568 han superat la malaltia, onze més que el dilluns, mentre que encara hi ha 141 persones que es troben malaltes. Això suposa una disminució de deu en comparació a la darrera actualització.

Casos coronavirus a 12 de maig.
 

A l’hospital es troben ingressats onze persones, una més que dilluns. De fet, es tracta d’un pacient al qual se li volia donar l’alta però, finalment, ha donat positiu en la prova PCR que havia de confirmar la seva recuperació i s’ha optat per mantenir-lo al centre sanitari. A la unitat de cures intensives hi ha tres persones, dies de les quals sota respiració mecànica.

Al Cedre, després de la darrera defunció, hi ha dinou padrins ingressats, dels quals cinc provinents de Salita. Cinc més es troben esperant una segona PCR negativa que els permeti obtenir l’alta definitiva.

Nous casos coronavirus 12-maig
 

Es manté, per altra banda, les xifres de contagiats entre el personal sanitari i el dels cossos especials. En el primer grup, hi ha 31. En el segon, quatre.

El ministre de Salut, Joan Martinez Benazet, ha tornat a insistir en el fet que, malgrat les dades globals de l’evolució de l’epidèmia no són negatives, cal no relaxar-se. “El bon comportament no ens ha de fer perdre la guàrdia; el virus hi és”, ha reiterat, tot avisant que “com a molts països, es poden produir rebrots”. Per això, ha reclamat que “cal ser molt curosos amb relació a les indicacions que donem des del Govern”.

casos actius coronavirus 12 maig
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending