Davallada de positius, però tres ingressats més a planta de l’hospital

Tot i això, Jover ha puntualitzat que hi ha hagut una reducció important de realització de proves diagnòstiques

Un home sotmetent-se a un test d'antígens.
Un home sotmetent-se a un test d'antígens.

Les dades epidemiològiques mostren una evolució positiva de la pandèmia amb una forta caiguda dels casos actius. Tot i això, des de Govern s'han volgut mostrar prudents perquè han constatat una baixada important de proves diagnòstiques realitzades, mentre que a l'hospital hi ha un petit increment de la pressió amb tres nous ingressat a planta.

Andorra ha experimentat una important davallada de casos actius des de dimecres passat. Així ho ha anunciat el ministre Portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa després del Consell de Ministres on ha especificat que en els darrers set dies s’han detectat 173 nous positius, mentre s’han donat 404 altes i que ha fet caure les persones amb el virus actiu en 231 persones i se situen en 329.

Una situació que el ministre, en part, ha vinculat a la reducció de proves diagnòstiques fetes i a la relaxació de les mesures anunciades fa una setmana. En aquest sentit, ha explicat que en el darrer recompte s'havien realitzat 658 proves -321 TMA i 337 TRA- mentre que l'anterior aquest nombre era de 1.087 -474 TMA i 613 TRA-, el que representa una reducció del 39,46% d'una setmana a l'altra. Una situació que fa ser prudent a l'executiu i, per tant, ha decidit prolongar les mateixes mesures una setmana més.

Així, la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia és de 43.067 persones i es registren un total de 42.585 altes. Les defuncions es mantenen, des de fa setmanes, en 153.

Pel que fa a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, aquest ha experimentat un lleuger increment de la pressió amb 3 nous ingressos. Així, actualment, hi ha cinc persones al centre mèdic, tots ells a planta, i, per tant, la Unitat de Cures Intensives es manté sense cap pacient. En referència al sistema educatiu, no hi ha cap aula escolar en vigilància activa o passiva.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending