Cribratge massiu entre els treballadors per detectar qui s’hagi contagiat durant les vacances

Salut ofereix a les empreses de sectors com la construcció, el comerç o el transport fer test d’antígens als seus empleats entre el pròxim dissabte i el 7 de setembre

Comentaris

L'antiga plaça de Braus és un dels espais on es farà el cribratge massiu.
L'antiga plaça de Braus és un dels espais on es farà el cribratge massiu.

Evitar que persones que tornin de vacances contagiades puguin acabar provocant brots als seus llocs de treball. Aquest és l’objectiu del cribratge massiu que vol impulsar Salut amb la col·laboració del teixit econòmic. La iniciativa, voluntària, es farà entre el pròxim dissabte i el set de setembre. Es podrà anar o bé a l’Stop Lab ubicat al centre de vacunació de l’antiga plaça de braus o als mòbils que aniran recorrent totes les parròquies.

D’aquesta forma, es manté la tàctica de testos massius que ha estat habitual des de fa mesos. La iniciativa persegueix dues fites que es consideren claus. La primera, que el retorn a la feina sigui amb les “màximes garanties sanitàries”, ja que ha de permetre detectar de forma ràpida si hi ha empleats que han tornat contagiats. El segon, “identificar de forma precoç les persones amb infecció pel virus SARS-CoV-2 i adoptar les mesures de prevenció adequades per evitar la transmissió”.

El cribratge es farà a través de proves de detecció d’antígens. Els tests es faran, per una banda, a l’Stoplab de l’antiga plaça de braus. Per l’altra, també es podrà anar als mòbils que aniran situant-se cada dia a una parròquia diferent.

La mesura està oberta a tots els treballadors relacionats amb sectors com ara la construcció i el comerç, com ara els instal·ladors o els transportistes entre altres. Es faran proves tant si es considera que la persona està immunitzada (amb la pauta completa de la vacuna o havent passat la malaltia en els darrers sis mesos) com no.

Segons s’ha explicat des de la CEA, les empreses interessades tenen dues opcions. Per una banda, demanar cita pels seus treballadors a l’Stop Lab situat al costat del centre de vacunació al telèfon 821 955. També poden anar directament als dispositius mòbils que rotaran per les parròquies. Una darrera opció és enviar un correu electrònic a l’Oficina Covid amb el llistat d’empleats que es vulguin apuntar.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending