La Creu Roja i el MoraBanc Andorra esperen aconseguir 240 donacions de sang

L'ONG i el club organitzen la quarta campanya de donació de sang dilluns 17 d'abril al Poliesportiu d'Andorra la Vella amb l'objectiu de superar les 180 aportacions afectives

Presentació de la campanya de donació de sang entre la Creu Roja i el MoraBanc Andorra
Presentació de la campanya de donació de sang entre la Creu Roja i el MoraBanc Andorra Albert Sanjuan

El MoraBanc Andorra i la Creu Roja Andorrana organitzen per quart any consecutiu la campanya de donació de sang. Tindrà lloc dilluns 17 d’abril de les 12 a les 20 hores al Poliesportiu d’Andorra la Vella. L’objectiu és superar les 180 donacions aconseguides l’any passat i poder arribar a omplir les 240 places que estan disponibles.

“Guanyar la partida i superar el nombre de donacions de l’any passat”, així s’ha expressat el secretari general de la Creu Roja, Joan Saurí durant la presentació de la quarta campanya que l’ONG i el Bàsquet Club MoraBanc Andorra organitzen. Serà el proper dilluns 17 d’abril des de les 12 del migdia fins a les 20 hores al parquet del Poliesportiu d’Andorra la Vella.

Es tracta de la segona iniciativa de l’any per aconseguir donacions després de la que es va fer a principis de febrer organitzada pels alumnes de primer curs de segona ensenyança d’Ordino, Encamp i Santa Coloma i en la que es van superar les 80. En aquest cas, hi ha 240 places disponibles i, l’objectiu és sobrepassar les 180 donacions efectives i els 36 nous donants.

Saurí ha recordat que la primera edició la van fer una setmana abans que esclatés la pandèmia i van tenir 138 donacions efectives i el 2021, 146. Manifesta que enguany no hi ha cap restricció per la Covid-19, més enllà de dur mascareta perquè el Poliesportiu d’Andorra es convertirà en un centre sanitari. Posa en relleu que “la donació de sang és imprescindible per a la vida humana i que se’n necessita moltíssima”. Ha posat l’exemple que a Catalunya el Banc de Sang i Teixits necessita unes 1.110 donacions diàries i avui només n’hi ha 668 previstes. Cal recordar que l’any 2022 les donacions efectives recollides en les campanyes de la Creu Roja Andorra van ser 1.450, la xifra més alta dels darrers quatre anys i s’espera poder mantenir aquest nombre durant el 2023.

Els donants es poden inscriure al web https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/. Els requisits són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, haver donat per última vegada fa més de dos mesos i sobretot tenir ganes de fer un gest senzill per salvar vides. A banda de captar nous donants, també es vol sensibilitzar sobre la donació de medul·la òssia. Les persones que vagin a donar sang rebran dues invitacions per al partit del MoraBanc Andorra contra l'Almansa del 22 d'abril

Comentaris

Trending