La CASS accepta cobrir el Pariet espanyol per la falta de subministrament del francès

La manca de recepció d’un nombre elevat de medicaments ha portat a un acord per desbloquejar i reemborsar l’equivalent i, a més, s’està relaxant les dificultats per aconseguir Ozempic

Una caixa de Pariet francès.
Una caixa de Pariet francès.

Les complicacions que estan vivint tant Espanya com França amb el subministrament de medicaments té una afectació evident a les farmàcies del país. Un dels més demandats i en el qual hi ha una gran escassetat ha estat el protector estomacal Pariet, de procedència francesa. Aquest dimarts, de fet, la CASS i el ministeri de Salut van prendre la decisió de cobrir l’equivalent espanyol, que no tenia cobertura fins ara i té un preu més elevat. Així mateix, s’estan relaxant les dificultats per aconseguir Ozempic.

El llistat de medicaments amb dificultat de subministrament a Espanya arriba fins als 760 pràcticament. A França, la situació no és força millor, amb moltes complicacions per a aconseguir certs fàrmacs. Entre ells, ha destacat especialment el Pariet i l’Ozempic. El primer es tracta per reduir la quantitat d’àcid que es produeix a l’estómac, fent, en certa manera, la funció de protector. A Andorra la CASS cobria la variant francesa, que tenia un preu de 7 euros, i el seu genèric, que en costava 5 euros.

Fa dies, però, que a les farmàcies d’Andorra és gairebé impossible d’aconseguir, i s’està dispensant el genèric, tot i les reticències de la ciutadania. Davant d’aquesta decisió, la CASS i el ministeri de Salut han pres la decisió de desbloquejar el Pariet i el Rabeprazol espanyols. El seu cost és més elevat, 24,37 euros. L’abonament consisteix en el 75% i del 100% pels Tercers Pagadors. D’aquesta manera, es mira de pal·liar la manca d’un medicament que es força demandat entre la ciutadania.

Així mateix, l’Ozempic, utilitzat en principi per a la diabetis, fa setmanes que és impossible d’aconseguir. De fet, les farmacèutiques no el dispensaven i els ciutadans, evidentment, no el trobaven enlloc. Els darrers dies, però, s’ha aconseguit alleugerir aquesta manca i trampejar per poder tenir algunes unitats i donar així servei a les persones que el necessiten.

Etiquetes

Comentaris

Trending