Cap cas de coronavirus entre els companys de l’estudiant del Maria Moliner que va donar positiu

L’alumna de quart d’ESO és l’única persona infectada detectada arran del cribratge que s’ha fet entre escolars i professors dels tres sistemes educatius

L'institut Maria Moliner, a la Margineda.
L'institut Maria Moliner, a la Margineda.

Cap dels deu companys de classe de l’alumne del centre de secundària del Maria Moliner a la qual se li va detectar coronavirus ha donat positiu en les proves TMA que se’ls han fet per comprovar si s’havien contagiat amb la malaltia. La jove continua aïllada al seu domicili a l’espera de la seva evolució. És el cas número 855 de l’epidèmia al país, dels quals es mantenen únicament 11 actius.

L’alarma va saltar dimecres a la tarda, arran de les proves TMA que es van efectuar a l’institut de la Margineda i que formen part dels cribratges sel·lectius que s’està efectuant entre diferents grups de població, com ara escolars, però també professionals sanitaris o empleats d’establiments que estan en contacte amb turistes. L’objectiu, com ha explicat en nombroses ocasions el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, és que actuïn com a sentinelles davant possibles rebrots de la malaltia. Quan es va confirmar el positiu de l’estudiant, de setze anys, es va activar el protocol pensat en aquests casos.

Els resultats dels tres futbolistes que estaven pendents de TMA també han estat negatius i, per tant, es poden incorporar a la fase 3 dels entrenaments

I aquest incloïa proves TMA a tots els companys de classe amb els quals han compartit aula els darrers dies. Els resultats han estat tranquil·litzadors. Cap d’ells, per ara, té la malaltia. De fet, i segons s’ha informat des del Govern, el detectat al Maria Moliner és l’únic cas que s’ha trobat en el cribratge efectuat aquests darrers dies als centres escolars dels tres sistemes educatius. En total, s’han fet uns 144 tests, 63 a estudiants i 81 més a personal docent.

casos totals coronavirus 19 juny

Els resultats de les darreres hores també són tranquil·litzadors pels clubs de futbol. S’estava pendent encara de les proves TMA fetes als jugadors als quals s’havien detectat anticossos en els tests realitzats la setmana passada. Nou ja havien donat negatiu i faltava per saber el de tres. Ara, aquests ja han arribat i també són negatius. Per tant, i segons s’ha indicat des de la Federació (FAF), tots es poden incorporar a la fase 3 dels entrenaments.

nous casos coronavirus 19 juny

Pel que fa a l’actualització de dades de l’epidèmia, es mantenen els 855 casos registrats al país des de l’inici de la crisi sanitària. D’ells 52 han perdut la vida, mentre que 792 han superat la Covid-19. Queden, per tant, onze pacients actius, dels quals dos són professionals sanitaris.

casos actius coronavirus 19 juny

El nombre d’ingressats a l’hospital de Meritxell s’ha reduït en les darreres 24 hores. Dues de les persones que es trobaven a la planta Covid han estat donades d’alta del centre, tot i que encara es consideren casos actius a l’espera d’una segona TMA negativa. Per tant, queden cinc persones a les dependències hospitalàries.

L'institut espanyol María Moliner, a la Margineda.

Relacionat

Aïllen deu escolars de secundària del Maria Moliner per un positiu de coronavirus

Comentaris (1)

Trending