Aïllen deu escolars de secundària del Maria Moliner per un positiu de coronavirus

El cas s’ha detectat per les proves TMA que s’estan fent des del ministeri de Salut però no afectarà el funcionament de la resta del centre

L'institut espanyol María Moliner, a la Margineda.
L'institut espanyol María Moliner, a la Margineda.

Les proves TMA que s’estan fent als centres escolars per detectar possible casos de coronavirus han permet detectar un positiu de coronavirus en un dels alumnes de Secundària del Maria Moliner. Ràpidament s’ha aïllat la classe, amb l’estudiant afectat i els seus companys, un total de deu segons ha confirmat Govern, i s’ha fet tests als contactes, sense que, per ara, s’hagi trobat cap altre infectat. El centre, amb l’excepció d’aquest grup, continuarà els propers dies l’activitat normal.

El positiu s’ha detectat gràcies al cribratge selectiu que des del ministeri de Salut s’està fent sobre determinats grups de població per avançar-se a possibles rebrots de la Covid-19. Entre ells, hi ha treballadors dels sectors turístics, professionals sanitaris, interns de residències o escolars. I, en aquest context, aquest dimecres es van fer tests a un grup d’alumnes del Maria Moliner.

El positiu eleva a 855 els casos totals de coronavirus detectats al país, dels quals 792 ja s'han curat i 11 continuen encara actius, dels quals 11 a l'hospital

I un d’ells, una estudiant de quart d’ESO, de setze anys, ha donat positiu per coronavirus. Ràpidament, s’ha aplicat el protocol preparat per aquests casos. S’han de fer proves a la resta de companys del grup, deu joves més, segons ha apuntat l'executiu, i se’ls ha demanat que es quedin a casa. També es preveuen TMA als professors. En tots els casos, el resultat ha estat negatiu.

Pel que fa a l’estudiant que ha donat positiu, el seu estat de salut és bo. De fet, no presenta símptomes de la malaltia i es confia que la seva evolució serà positiva. També s'està fent l'estudi epidemiològic dels contactes familiars i de fora del centre.

Tot i l’ensurt, el centre continua obert amb la normalitat de la represa de les classes feta a inici de mes. Els altres grups seguiran anant a les aules durant aquesta setmana. De fet, fins i tot al mateix grup de l’adolescent que ha donat positiu, aquest dijous s’havia de fer un examen i els alumnes -aquells que no han estat en contacte amb els companys aïllats-, han anat sense cap problema.

La jove és el cas número 855 del coronavirus detectat al país. En les darreres hores s'ha pogut donar una alta mèdica més, fet que eleva a 792 el total de curats des de l'inici de la crisi sanitària. Queden onze casos encara actius, dels quals set estan ingressats a la planta Covid de l'hospital de Meritxell. A banda, dos d'ells són professionals del món sanitari.

casos totals coronavirus 18 juny
nous casos coronavirus 18 juny
casos actius coronavirus 18 juny

 

Comentaris (1)

Trending