Una de cada cinc farmàcies ofereix el test d’antigen a 19 euros la prova

Alguns establiments estan tenint reserves per fer-se l’analítica en vista a les celebracions de Nadal

La venda de medicaments per al refredat ha descendit dràsticament.
La venda de medicaments per al refredat ha descendit dràsticament. ARXIU

El 20% de les farmàcies del Principat ofereixen el test ràpid d’antigen. El cost és d’uns 19 euros. Així ho ha assegurat la farmacèutica Roser Miró, membre de la junta del Col·legi de Farmacèutics, en el programa matinal de Televisió de Catalunya. Miró ha recordat que el reglament d’ús dels esmentats tests està en vigor des de dimecres de la setmana passada i que, a poc a poc, els particulars se’n van fent. Però encara amb comptagotes.

La farmacèutica ha recordat que no només són els establiments de farmàcia els qui ofereixen els tests, també laboratoris clínics o empreses de salut i seguretat en el treball els estan fent. Miró, que ha explicat que les farmàcies ja miren de tenir els espais amb suficient separació i disposició per poder atendre els clients atès que pot resultar que algun d’ells estigui infectat, ha explicat que comencen a rebre reserves per fer la prova just abans d’algunes de les celebracions nadalenques, i que la feina és poder disposar del suficient estoc de tests per poder respondre a la demanda.

Roser Miró ha explicat que els resultats s’obtenen en un quart d’hora i que la comunicació es fa per escrit al client, a l’usuari. Això sí, quan es detecta un positiu de manera immediata es comunica al ministeri de Salut i aquesta persona al mateix moment entra en la roda de control epidemiològic tant des del ministeri com a través del seu metge referent.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending