El brot a l’hospital posa més pressió sobre el sistema sanitari

En les darreres hores s’han registrat set nous ingressos al centre clínic, dels quals dos a la unitat de cures intensives, on ja hi ha nou persones al mateix temps que es registren 45 nous contagis

Comentaris

Una vista de l'hospital.
Una vista de l'hospital. ALTAVEU

Els pacients Covid-19 ingressats a l’hospital de Meritxell s’han enfilat perillosament en les darreres hores. Set persones més han hagut de ser internades a les àrees específiques que el centre sanitari té per a les persones contagiades amb el coronavirus. A banda, hi ha dos malalts més a la unitat de cures intensives. Part de la culpa la té el brot detectat a la segona i la tercera planta de les dependències clíniques. Els afectats per aquests contagis entren en els 45 nous casos detectats en les darreres hores.

Ara mateix, hi ha fins a 36 persones a l’hospital per culpa de la Covid-19. D’aquestes, 27 es troben a la planta específica per a pacients amb coronavirus. És a dir, quatre més que dissabte. També ha crescut la pressió sobre l’UCI. De set pacients s’ha passat a nou. I, d’aquests, sis requereixen ventilació mecànica.

Són els efectes més palpables del brot que s’ha detectat els darrers dies al centre hospitalari. Divendres va ser a la tercera planta i aquest diumenge s’ha confirmat també afectació en pacients de la segona. Justament, alguns d’ells formen part dels nous ingressos a l’àrea Covid.

Al Cedre també creix el nombre de padrins a l’àrea Covid, amb un ingrés més d'una persona provinent del brot de Sant Vicenç d’Enclar

A banda, també creix el nombre de padrins interns a l’àrea especial del centre sociosanitari El Cedre. De 19 passa a 20, amb l’arribada d’una resident infectada en el violentíssim brot registrat a Sant Vicenç d’Enclar, que ja s’ha cobrat la vida de quatre persones. Per tant, dels interns a aquesta planta específica al Cedre, dotze provenen de Sant Vicenç, set de Salita un darrer de l’Albó.

Pel que fa a l’evolució sanitària, entre dissabte i diumenge s’han detectat 45 nous pacients infectats amb el coronavirus. Això fa que el nombre total d’afectats per la malaltia des del març s’enfili ja a 9.083. La dada, això sí, és inferior a la dels darrers dies i ara caldrà veure si es deu a un efecte cap de setmana on, en les pròximes jornades, es manté aquesta moderació.

A banda, els casos actius s’incrementen lleugerament. Passen de 831 a 838, després que en les darreres hores també s’hagin pogut confirmar 38 altes. Des de l’esclat de la pandèmia, són 8.154 persones les que han superat la malaltia al Principat.

Al sistema escolar, hi ha tres aules més amb alumnes confinats. Pugen a 30, de les quals només tres amb tots els estudiants aïllats a domicili. Les 27 restant només tenen alguns dels escolars en aquesta situació. També hi ha 20 grups, un més que dissabte, sota vigilància passiva.

Comentaris

Trending