Brot de Covid-19 a la residència Clara Rabassa

Al centre sociosanitari s’han detectat 25 casos amb simptomatologia lleu o inexistent i una de les persones ha estat traslladada a la planta habilitada del Cedre

Una imatge de l'entrada al Cedre.
Una imatge de l'entrada al Cedre. Cristian Cortés

Després de setmanes amb una incidència força baixa de la Covid-19 en la població aquest dimecres la xifra ha pujat sensiblement. El motiu ha estat un brot que s’ha donat a la residència Clara Rabassa i que ha afectat 25 persones, cap d’elles de gravetat. Una, però, ha estat traslladada a la planta habilitada del Cedre per patologies prèvies.

Aquesta setmana el nombre de casos actius és de 50, una dada que xoca amb les baixes xifres que s’havien donat els darrers dies, que no superaven la vintena. El ministre Portaveu, César Marquina, ha assenyalat que són 26 casos més que la setmana passada. El principal motiu és un brot a la residència Clara Rabassa amb simptomatologia lleu o inexistent.

Una persona, però, ha hagut d’estar traslladada fins a la planta habilitada del Cedre. Marquina ha puntualitzat que aquesta decisió s’ha pres tenint en compte patologies prèvies que presentava i que podien suposar un risc superior. Per tant, “ha estat per precaució, perquè pugui tenir un tractament més còmode”. A més a més, ha explicat que la simptomatologia és similar a un refredat, per aquest motiu “és molt complicat fer traçabilitat i identificar l’origen”.

Així mateix, cal recordar que la setmana passada es va treure l’obligatorietat de la mascareta als centres sociosanitaris. Marquina, però, ha remarcat que no es farà cap pas enrere, “essencialment perquè un cop analitzat s’ha determinat que el brot va començar previ a aquesta retirada de la mesura”. A més a més, ha remarcat que els centres podien escollir sobre si mantenir o no la mascareta, i Clara Rabassa va continuar fent-la servir durant els primers dies. Per tant, Marquina ha afirmat que “no es pot dir que es tingui cap relació directa”.

Pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del Pla s’han inoculat 161.440 vaccins, 58.197 primeres dosis, 57.568 segones, 43.107 terceres i 2.568 quartes. El Govern recorda, a més, que des de fa uns mesos, per a les vacunes de record – terceres i quartes dosis – s’administren els vaccins bivalents, fabricats a partir de la soca inicial i de les variant Òmicron que han circulat posteriorment amb més freqüència.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending