Benazet dona per controlats els brots a les escoles de Sant Julià i la Massana

El ministre de Salut apunta que “no han progressat” i que no hi ha nous casos, mentre que en les darreres hores s’han diagnosticat 13 nous positius i els casos actius pugen a 84

Una imatge de l'escola de maternal i primera ensenyança de la Massana.
Una imatge de l'escola de maternal i primera ensenyança de la Massana. ARXIU

La pandèmia continua sota un relatiu control amb una única excepció: el sistema educatiu. Per ara, sense que la principal preocupació des de l’esclat de la crisi, el sistema sanitari, es vegi sotmès a cap pressió. Hi ha, actualment, fins a quinze aules amb alumnes confinats, dos de les quals de forma total. Tot i això, Benazet ha donat per finalitzada l’expansió dels brots detectats a les escoles de primària de la Massana i Sant Julià.

En les darreres 24 hores, Salut ha diagnosticat tretze nous positius, que eleven 15.382 els registrats a país des de l’esclat de l’epidèmia. Això ha fet que els casos actius hagin viscut un petit increment. De 77 passen a 84, dada que, a l’entendre del ministre, Joan Martínez Benazet, no és preocupant. Especialment perquè cap d’ells es troba ingressat ni a l’hospital ni a la planta preparada per a pacients Covid del Cedre.

La tensió, per ara, se centra en el sistema escolar, on es continuen veient les repercussions dels brots de les escoles de primera ensenyança de Sant Julià i de la Massana. Aquests, ha indicat el titular de Salut, “no han progressat” i, de fet, s’entén que es van esgotant. Això sí, el polític ordinenc sí que admet que als centres educatius és, ara mateix, “on hi ha més circulació de virus”, principalment pel fet que dels dotze anys cap a baix no hi ha ningú vacunat.

Ara mateix, hi ha quinze aules en situació de vigilància activa. És a dir, amb algun alumne confinat al seu domicili. En dos dels casos, l’afectació és total. En els altres tretze, només parcial.

Pel que fa a la campanya de vacunació, segueix avançant. Això sí, ja a un ritme menor. Actualment, hi ha un 78,9% de la població vaccinable amb una dosi. Els qui tenen la pauta completa arriben al 76%.

Comentaris

Trending