Benazet augura un repunt de contagis per coronavirus arran de les vacances de Pasqua

El ministre apunta que l’edat mitjana dels ingressats a l’hospital ha baixat però també la gravetat dels casos mentre comunica fins a 47 nous positius

Benazet, amb Rosa Vidal, durant la roda de premsa.
Benazet, amb Rosa Vidal, durant la roda de premsa. SFGA

El repunt de la pandèmia viscut fa unes setmanes ha anat a la baixa els darrers dies, amb una disminució de la mitjana de nous casos diaris. Tot i això, des de Salut es tem que, al llarg dels pròxims dies la tendència es torni a invertir per l’efecte de les vacances de Pasqua. Així ho ha admès el ministre, Joan Martínez Benazet, que també ha destacat que, pel que fa als pacients que acaben a l’hospital, ha baixat l’edat però, també, la gravetat de les afectacions provocades pel coronavirus.

En les darreres hores, s’han diagnosticat al país 47 nous positius per Covid-19. Per tant, els casos totals ja arriben a 12.456. Benazet ha volgut posar en relleu que “fa unes setmanes, la mitjana estava sobre els 60 al dia i, en canvi, ara se situa entre 45 i 50”. També ha remarcat que la taxa de reproducció s’ha aplanat i, fins i tot, ja està per sota l’1: 0,97.

Ara bé, el titular de Salut ha volgut avançar que, tret de sorpresa, els pròxims dies “veurem com repuntaran els casos després de la Setmana Santa”. Per això, ha fet una crida “a la responsabilitat de tothom” i a limitar la mobilitat “sigui quina sigui la decisió final” en les negociacions amb Catalunya per determinar com afecten les noves restriccions aplicades per la Generalitat.

En les darreres hores, també s’han pogut donar 40 altes, fet que eleva a 11.732 les persones que han superat a Andorra la Covid-19. Això ha provocat un petit repunt dels casos actius, que dijous havien aconseguit baixar dels 600. Ara tornen a estar per sobre, amb 604.

D’aquests, 35 es troben hospitalitzats. Tal com havia avançat Benazet, en les darreres hores s’han donat diverses altes entre els pacients que es trobaven a planta, on ja només queden 24 persones. A banda, hi ha onze a la unitat de cures intensives, dels quals deu intubats.

Sobre aquests ingressats, Benazet ha destacat dos aspectes. El primer, que hi ha una reducció de l’edat mitjana dels pacients al centre sanitari: dels 65 anys de fa uns dies s’ha baixat a entre 55 i 60. El segon, i potser el més positiu, el fet que “arriben amb una menor complexitat o gravetat”.

Comentaris (10)

Trending