Benazet afirma que la quarta onada va a la baixa

En les darreres hores s’han detectat tot just 33 nous positius i es confia que el possible repunt post Setmana Santa tingui un baix impacte gràcies a l’avenç de la campanya de vacunació

Benazet, en els moments previs a la compareixença.
Benazet, en els moments previs a la compareixença. G. P.

La quarta onada de la pandèmia del coronavirus va a la baixa a Andorra. Almenys així ho indiquen les dades epidemiològiques. “Baixem de forma clara”, ha afirmat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet que, però, ha advertit de la possibilitat de “petits repunts” que es confia no siguin excessivament forts gràcies a una vacunació que, assegura, avança a bon ritme. En les darreres hores, s’han diagnosticat tot just 33 nous positius.

Així ho ha explicat Benazet durant una nova compareixença davant la comissió de Sanitat del Consell General. En ella ha volgut destacar les dades positives que s’han recollit, com ara una taxa de reproducció que fa dies que se situa sota 1. En concret, ara mateix en 0,83. També ha remarcat de forma especial el fet que s’hagi reduït de forma significativa els casos entre persones majors de 50 i de 70 anys respectivament.

Les dades han permès Benazet afirmar que la quarta onada, iniciada poc abans de Setmana Santa, hauria superat el seu pic i ja aniria a la baixa. Així, en les darreres hores el nombre de nous positius s’ha situat en 33. Això eleva fins a 12.614 els contagis totals provocats per la pandèmia al Principat. D’aquests, 11.932 han superat la malaltia. 42, de fet, han rebut l’alta entre dilluns i dimarts.

Això permet que, novament, hi hagi una petita disminució dels casos actius, després del pic molt per sobre dels 600 viscut ara fa uns dies. Hi ha nou menys i, en total, 561.

Pel que fa a l’ocupació hospitalària, hi ha 29 pacients al centre sanitari, un menys que ahir. Dinou es troben ingressades a planta i deu a la unitat de cures intensives, de les quals nou sota ventilació mecànica. “Hi ha una taxa d’ocupació estable a l’UCI”, ha indicat el ministre.

Comentaris (7)

Trending