Benazet admet “preocupació” a Govern per la proliferació de ‘botellons’

El ministre avisa que aquestes actituds incíviques poden provocar que la pandèmia es desfermi i que “si no la podem controlar, haguem de prendre mesures que afectaran la seva vida i la seva butxaca”

El ministre de Salut agafant una ampolla d'aigua durant la roda de premsa.
El ministre de Salut agafant una ampolla d'aigua durant la roda de premsa. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha reconegut “preocupació” pel fet que els darrers dies s’hagin celebrat diversos ‘botellóns’ al llarg del país. El polític ordinenc ha deixat clar que són actituds de risc que poden empitjorar la situació sanitària i ha fet una crida a evitar-les avisant que “seran com un boomerang” i “algun dia els rebotarà”. Des del Govern, però, es confia en la tasca de la policia que, han avisat, “està sent molt intensa en aquesta feina”.

Almenys tres d’aquestes festes alcohòliques, per les restes que s’han pogut trobar, s’haurien celebrat el darrer cap de setmana amb un denominador comú: llocs ja apartats de nuclis urbans per minimitzar el risc de ser detectats per veïns o cos d’ordre. El d’enganxar el coronavirus, però, es maximitza, com ha advertit Benazet. “Em preocupen... i molt”, ha indicat.

Restes del 'botellón' a un dels vorals del camí.

Relacionat

Localitzen restes d’un ‘botellón’ al camí de les Pardines

El titular de Salut ha recordat que “tots estem lluitant per combatre l’expansió del virus i per baixar el ritme d’infecció”. En canvi, “qualsevol actitud que no respecti aquestes normes, pot fer pujar la taxa de reproducció” que, ara, està situada en l’1,01. De fet, ha avisat que “les mesures limiten però no fan desaparèixer els contagis i, de fet, “sempre hi ha fugues”, com ara els mateixos botellons que costi més fer baixar aquesta taxa.

El ministre apunta que quan la taxa de reproducció estigui molt per sota 1 es podria “repensar” les mesures sobre bars i restaurants però modificant aspectes per aquests llocs on “ens traiem les mascaretes”

Per això, ha fet una crida a la responsabilitat i a què es recordi que “els incompliments tenen conseqüències” en forma de “persones que ho poden passar malament, haver de ser intubades i, fins i tot, alguna pèrdua”. Per això, “hem de reflexionar” i ha advertit que “si no podem controlar la pandèmia per aquestes actituds, les mesures que haurem de prendre i les que ens seran imposades des de fora afectaran directament la seva vida i la seva butxaca”. Ha deixat clar que “qualsevol imprudència ens pot portar a una situació catastròfica”.  

Benazet ha volgut remarcar que “la policia està fent una bona tasca de lluita contra aquestes situacions i és el que seguirà fent, sent molt intensos en aquesta feina”. Tot i això, ha defensat que “la millor mesura és la consciència de tots”. I ha enviat un missatge a les persones que participen en aquestes celebracions: “Que pensin que és un bumerang; si es comporten malament, algun dia els hi rebotarà”.

Amb relació a la taxa de reproducció, ha reiterat que encara ha de baixar més per poder plantejar una relaxació de les restriccions, en especial les que afecten locals com bars o restaurants. També ha avisat que, fins i tot quan s’assoleixi aquest objectiu, més que llevar-les el que es farà és “repensar-les” per “treballar unes mesures que limitin la reproducció del virus a aquests llocs on ens traiem les mascaretes”.

Comentaris (13)

Trending