Benazet admet que la nova onada col·lapsa la capacitat de traçar de l’oficina Covid

En les darreres hores, s’han diagnosticat 82 nous contagis, fet que fa aproximar els casos actius als 600, mentre que a l’hospital hi ha set ingressats, tres a cures intensives

Façana de l'hospital.
Façana de l'hospital. Toni Solanelles

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha admès que, ara mateix, la capacitat de traçar els contactes dels nous positius per coronavirus està “col·lapsada”. Ho evidencia el fet que, en les darreres hores, s’han tornat a disparar els contagis, amb 82 confirmats. Els casos actius s’apropen, doncs, als 600, apropant-se a les dades de la segona onada. Per ara, però, el sistema sanitari resisteix bé la pressió, amb només set ingressats per Covid-19, tres dels quals a cures intensives.

La pandèmia manté al Principat la seva inquietant evolució a l’alça. Fa setmanes que aquesta tendència es manté, com evidencia el fet que la taxa de reproducció fa dies que se situa per sobre d’1 -1,69 és la darrera dada-. És a dir, cada 100 infeccions, es transmet la malaltia a 169 persones més.

En les darreres hores, el nombre de nous contagiats és alt, 82, dels quals 50 no vacunats, com ha volgut posar en relleu Benazet. El ministre ha confirmat una nova mort provocada per la pandèmia. És, malauradament, la número 131. Pel que fa als casos actius, s’eleven a 578, una de les xifres més elevades dels darrers mesos.

D’aquests, hi ha set que es troben a l’hospital. Tres, intubats a cures intensives. Quatre, a planta. D’aquests, dos que, segons ha explicat Benazet, presenten un quadre lleu de Covid-19, però se’ls ha ingressat per altres patologies. Com que estan infectats amb coronavirus, encara que aquesta malaltia sigui de poca importància, se’ls ha de mantenir aïllats.

L’afectació al sistema escolar continua sent, també, gran. Hi ha 53 aules amb algun alumne confinat. Quatre d’elles, amb una afectació total. A banda, es manté tancat, com a mínim fins dilluns, després d’haver-se detectat, per ara, 58 casos en diferents classes. Benazet ha advertit que podrien aparèixer més en els pròxims dies.

“Estem davant una onada molt important, comparable a la dels mesos de gener i febrer”, ha posat en relleu el titular de Salut, que ha admès que “està col·lapsant la capacitat de traçar i, per això, hem reforçat l’Oficina Covid”. La bona notícia és que, de moment, “la pressió sobre el sistema sanitari és baixa”. Per això ha remarcat, un cop més, la importància de la vacuna. “La vacuna no impedeix totalment la infecció, però la disminueix i fa que la transmissió sigui més lleu”, ha destacat.

Comentaris (5)

Trending