236 persones participen en la campanya de sang del MoraBanc i de Creu Roja

Els organitzadors de la iniciativa es consideren satisfets amb el resultat, ja que s’han incrementat les donacions del 2022

La campanya es va fer al Poliesportiu.
La campanya es va fer al Poliesportiu. a.s.

La campanya de sang impulsada conjuntament pel MoraBanc Andorra i Creu Roja ha assolit gairebé el ple. En total, 236 persones van acudir per ser donants, quan se n’havien previst 240. S’ha superat la xifra del 2022 i, de fet, es tracta d’un nou rècord en iniciatives d’aquest tipus al país, segons s’ha assegurat des de l’organització.

De les persones que van acudir al poliesportiu, 197 van fer la donació de sang de forma efectiva. La resta, 39, s’han censat oferint-la a l’espera de poder completar el procés. Tant des de club tricolor com des de Creu Roja es considera tot un èxit la xifra assolida i que s’ha complert l’objectiu marcat.

Al llarg del dia el ritme de donacions va ser elevat. Entre les dotze del migdia i les tres de la tarda, van anar 106 persones. A la franja de tarda, 130. A més, malgrat algunes cancel·lacions, hi va haver donants espontànies que es van presentar al poliesportiu. També s’ha registrat una bona dada de donants de medul·la òssia amb una vintena de persones.

La iniciativa, per un costat, ha permès mantenir els donants habituals. A banda, s’han registrat 28 de nous, molts dels quals socis del MoraBanc o familiars. Pel que fa al perfil de la persona que ha col·laborat en la campanya, un 56,78% són homes i la franja d’edat entre els 25 i els 54 anys suma el gruix de les donacions amb un total de 176. Pel que fa als grups sanguinis predominants, com en les campanyes anteriors amb el MoraBanc, els més representats són els grups A i O positius.

La Creu Roja i el Banc de Sang valoren molt positivament les dues primeres campanyes de donació de sang que auguren bones perspectives per aquest 2023. La pròxima crida està prevista sobre principis de juliol i comptarà com de costum amb la col·laboració del SAAS i del Centre Comercial Andorrà - Super U.

Comentaris

Trending