Salut reconeix que el curs escolar es posposi fins al setembre “és un escenari possible”

El ministre Martínez Benazet afirma que “no volem posar cap calendari” ni per al desconfinament ni per a l’obertura econòmica

-
-
La represa del curs escolar està en l’aire. El retorn a les aules després de les vacances de Setmana Santa, en un escenari normal, hauria estat el 20 d’abril. Ara mateix, però, és poc plausible que en dotze dies es puguin reiniciar les classes. Formalment, tot es manté igual. Però alhora tothom sap que l’excepcionalitat del coronavirus ho ha canviat tot. Fins al punt que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha reconegut que la possibilitat de posposar la normalitat escolar fins al setembre “és un escenari possible”.

No obstant això, almenys des del punt de vista sanitari, i aquest és el que mana o el que hauria de manar hores d’ara, el Govern no es vol “posar un calendari” ni per al desconfinament ni per a l’obertura i tornada a posar en marxa de l’economia. “Prenem les decisions minut a minut” i veient la pressió que hi va havent sobre el sistema sanitari. Els brots que s’estan vivint en alguns dels centres sociosanitaris preocupen hores d’ara i, per tant, es mira l’evolució de la propagació abans de prendre qualsevol decisió.

El titular de Salut ha insistit que “el primer pas que volem fer és que les persones puguin tenir un espai de temps lliure”, que puguin sortir “a estirar les cames, passejar i rebre una mica de sol”, però amb tot, “ens haurem d’autoresponsabilitzar tots”. Martínez Benazet, que d’uns dies ençà sol tenir un record i un agraïment vers els nens, ha recordat que el desconfinament haurà de ser molt tímid i progressiu “per no provocar un rebrot de la malaltia” i ha tornat a recordar que a nivell econòmic el primer que es posarà en marxa, a banda de les poques activitats essencials ara en funcionament, serà el comerç ‘on-line’ interior.

Des del ministeri d’Educació i seguint les directrius de salut pública, s’estarien dissenyant diversos escenaris, de fet, des d’alguns àmbits es va plantejar, si era possible reiniciar el curs a mitjan maig, poder allargar les classes fins a mitjan de juliol. Però ara res de tot això està gens clar. De fet, cada país ja ha anat prenent les seves pròpies decisions. I alguns, com Itàlia, han acordat un aprovat general i tornar-hi al setembre.

Comentaris (3)

Trending