Els escolars d’Ordino que han patit brots i no han tornat al centre no han recaigut

Responsables de Salut i Educació es reuniran aquest dimecres i dijous amb els pares dels alumnes de l’escola francesa d’Ordino per calmar els ànims

-
-

Els alumnes de l’escola francesa d’Ordino que han patit el brot d’urticària i que no han tornat al centre, que s’han quedat a cas, no han patit recaigudes. Aquesta és una de les conclusions a les quals han arribat les parts implicades en la gestió de l’episodi d’irritacions cutànies que es va iniciar ara fa una setmana. Aquest dimarts, el cap de pediatria de l’hospital, Josep Estrada, i dos professionals mèdics més s’han desplaçat fins al centre escolar per revisar els alumnes, i quatre d’ells encara presentaven lleus molèsties.

La situació encara no s’ha normalitzat, ni de bon tros, i es mantenen les reubicacions dels escolars fora del centre ubicat al complex Germans de Riba. Responsables tècnics i polítics -probablement amb els ministres Joan Martínez Benazet i Ester Vilarrubla al capdavant- es reuniran entre aquest dimecres i aquest dijous amb els pares dels alumnes de maternal i de primer cicle de l’escola francesa d’Ordino per exposar-los els passos que s’han anat fent d’ençà que dimarts passat hi va haver un primer brot d’urticària que ha anat tenint rèpliques. Les reunions es faran a les 8 del vespre a la sala d’actes del complex educatiu i està previst que les delegacions d’Educació i Salut donin explicacions als pares davant el clima de fort malestar que s’ha generat per les diverses rèpliques que l’episodi inicial d’irritacions cutànies ha anat tenint. 

Aquest dimarts el cap del servei de pediatria de l’hospital ha estat present al centre educatiu francès per revisar els alumnes, quatre dels quals han tornat a presentar lleus afectacions

I davant el temor, també, que no es podrà aclarir mai què caram ha passat. Tot i això, segons les fonts, encara queden alguns resultats d’analítiques per rebre. Només un cop de sort i un resultat positiu podria explicar quin ha estat l’origen de la situació. Ara mateix, un dels dubtes que queden, dels pocs materials que generen interrogants i dels quals se n’han pres mostres les darreres hores, són uns cartrons que es van dur la setmana passada per començar a preparar les disfresses del Carnestoltes. Aquest tipus de material a voltes incorporen àcars o desprenen fibres que podrien ser compatibles amb les irritacions patides pels menors.

Les fonts consultades han assegurat que després del primer episodi, dimarts passat, i la reiteració de divendres, posteriorment no hi ha hagut cap nou cas (l’únic que s’ha detectat no s’imputa a la mateixa ‘passa’), i tots els escolars que han mostrat molèsties, aquests malestars són derivats de les lesions cutànies sofertes la setmana passada. Res de nou. Les fonts consultades han explicat també que els ministeris concernits pel cas han estat en contacte diari amb la junta de l’associació de pares però que no està de més dur a terme la trobada general.

Comentaris

Trending