Salut demana més respecte per la franja horària destinada als passejos de la gent gran i els vulnerables

Sobretot a les parròquies centrals i especialment als eixos comercials, d’11 a 2 del migdia la mobilitat a peu de ciutadans és molt elevada

-
-
Fa dies que fins i tot els agents de circulació d’Andorra la Vella, a través de la megafonia ambulant, va reclamant que es respecti més escrupolosament del que s’està fent la franja horària destinada als passejos per a persones d’edat avançada (més de 70 anys) i amb vulnerabilitat. És tal el desgavell que hi ha en aquesta franja, especialment a les parròquies centrals, que aquest dimarts el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha hagut de fer una crida a no sortir entre les 11 del matí i les 2 de la tarda, que és l’horari reservat per a la gent gran.

El cert que les hores centrals del migdia són un desgavell a nivell de mobilitat pedestre. Ningú -o poca gent- recorda que són les hores dedicades a les persones més vulnerables i la ciutadania es llança al carrer com si res, generant força malestar a les persones grans realment conscienciades amb la pandèmia i les seves repercussions. Especialment a l’eix comercial per excel·lència d’Andorra la Vella i Escaldes, i als principals espais de caminada d’aquestes dues parròquies, tot sovint a tocar del riu, s’hi veuen persones de totes les edats i, fins i tot, molta gent jove que a voltes no va ni degudament protegida.

Els representants comunals que vetllen per la higienització dels espais i perquè es respectin els sentit de circulació de tant en tant criden l’alto a algunes de les persones, però la resposta que obtenen, a vegades deixa molt a desitjar, amb escarnis, insults i passotisme. És clar que això és un comportament minoritari, però que no deixa de molestar en plena pandèmia. El fet de sortir quan no toca, malauradament, és un fet que s’està convertint en més habitual.

Comentaris (3)

Trending