Saetde confirmarà el 3 de juliol en assemblea extraordinària que Grandvalira es trenca

Comentaris

Saetde confirmarà el 3 de juliol en assemblea extraordinària que Grandvalira es trenca
Saetde confirmarà el 3 de juliol en assemblea extraordinària que Grandvalira es trenca

Saetde celebra amb certa ironia que la primera conseqüència de denunciar el contracte pel qual es crea la societat Nevasa -titular de la marca Grandvalira- i, per tant, la posada en marxa del procés de dissolució de dita companyia hagi estat que Ensisa hagi d’explicar a corre-cuita detalls d’una plataforma esquiable, la de Soldeu, que mantenia tancats a pany i forrellat. Però no té cap intenció de fer marxa enrere en la seva decisió i ja té clar que el seu conseller general, en tan què president de torn de Nevasa, convocarà el proper 3 de juliol l’assemblea general extroardinària de la societat conjunta per reconfirmar la voluntat de trencament. 

Fonts properes a la companyia encampadana han assegurat que malgrat les lectures jurídiques que s’han fet dels estatuts de la societat que ostenten al 50% Ensisa i Saetde, no es descarta que en aquella mateixa data ja es puguin nomenar els liquidadors i ja rebin l’encàrrec de posar en marxa tot el procés per liquidar Grandvalira. Les fonts consultades han reconegut també que “fa mal a la vista i a algun altre lloc” i “és de traca” que després d’insistir per activa i per passiva sobre la necessitat infranquejable de fer més gran l’arribada de la pista de l’Avet ara “s’hagi hagut d’acabar admetent que l’ampliació no era necessària ni perquè Grandvalira ni perquè Andorra puguin acollir les finals de la Copa del Món femenina del 2019”, una competició que està garantida amb passarel·la o sense.


La societat encampadana 'celebra' que la posada en marxa de dissolució del domini hagi servit perquè Ensisa s'hagi vist 'forçat' a donar detalls sobre la plataforma esquiable de Soldeu


La societat que gestiona les pistes d’esquí de Pas de la Casa i Grau Roig ha fet públic aquest dijous un comunicat en què exposa que la voluntat de promoure la dissolució de Grandvalira, decisió impulsada per les famílies Viladomat i Albareda, que entre totes dues ostenten un 60%, en xifres rodones, de l’accionariat de Saetde, ha estat “fruit d’una diferent percepció sobre el que suposa ésser socis d’una empresa comú” així com “de divergències respecte de la gestió de la mateixa”. La nota, signada pel director general de Saetde, admet que la gota que ha fet vessar el vas ha estat la plataforma de Soldeu, que tot i la seva transcendència i els reiterats clams per defensar com n’és d’important per a Grandvalira, Ensisa mai no havia explicat el projecte al seu soci encampadà.

Per això, fonts properes a la societat que explota les pistes de Grau Roig i el Pas han remarcat el fet que els darrers dies, el fins ara director general d’Ensisa i nou home fort per als projectes estratègics i de desenvolupament de la societat, Conrad Blanch, i el cònsol de Canillo, Josep Mandicó, han compartit com a mínima una reunió amb els representants dels clubs d’esquí del país i de la federació per explicar-los el projecte que s’ha de tirar endavant a Soldeu. I en aquestes reunions, segons les fonts, s’hauria tornat a evidenciar que la passarel·la no és una necessitat ineludible per poder acollir uns campionats, els del 2019, que estan garantits. “Per tant, no se sap perquè hi ha tanta pressa per construir ara aquest equipament a corre-cuita i contravenint la llei del sòl quan a la declaració d’interès nacional”. Un parell de dies després de l’anunci de l’inici del procés de trencament del domini esquiable Ensisa va fer una reunió pública al Palau de Gel de Canillo per donar els primers detalls generals de la iniciativa, que ja s’havia anat subministrant en píndoles a patums, amics i gent a qui calia convèncer de les virtuts de la passarel·la del Calbó.


Viladomat justifica la liquidació per les "divergències respecte de la gestió" de Nevasa i el fet que el soci canillenc no hagi exposat mai un projecte de tanta volada com la passarel·la del Calbó


Tornant al comunicat emès oficialment per Saetde, s’hi posa de relleu el malestar de la societat per no haver rebut cap mena de detall ni que Ensisa hagi compartit la necessitat de promoure la plataforma de Soldeu com a projecte d’interès nacional. En contraposició amb això, la societat mostra el seu “compromís amb l’estació i amb els pobles d’Encamp i el Pas de la Casa, centres turístics d’interès nacional”, afegeix també amb certa sornegueria. Alhora, Saetde expressa la voluntat que el procés de dissolució de Grandvalira comporti “el mínim perjudici” per a totes les parts implicades.

El 25 de maig el consell d’administració de Saetde, a proposta dels accionistes majoritaris, això és les famílies Viladomat i Albareda, va acordar sol·licitar la dissolució de Grandvalira. La sol·licitud es va formalitzar cinc dies després durant el consell d’administració de Nevasa que, entre altres coses, va fixar el preu de venda al públic del forfet per a la propera temporada, que s’encareix dos euros respecte d’aquesta darrera. La voluntat de dissoldre i liquidar la societat conjunta s’ha de confirmar en una assemblea extraordinària. I això és el que s’ha de fer el proper 3 de juliol.

Comentaris

Trending