Rocs de la Portalada arriben a la carretera i obliguen a prendre mesures excepcionals

Les pedres, alguna de dimensions notables, han malmès una de les proteccions de fusta i han arribat a proximitat del punt de control dels serveis d’emergència

Trànsit aturat aquesta tarda en el marc del pas alternatiu per evitar ensurts.
Trànsit aturat aquesta tarda en el marc del pas alternatiu per evitar ensurts.
La verge de Meritxell aliada amb la de Canòlich han tornat a passar aquest migdia per Sant Julià. Rocs de dimensions notables han baixat a la Portalada, en el marc de les suposades esporgues naturals producte de les darreres pluges, amb l’afegit que en aquesta ocasió han superat les barreres de protecció. Almenys una pedra d’uns cinquanta quilos hauria arribat a proximitat del punt de control que els serveis d’emergència tenen aquests dies instal·lat a la zona. Al cantó de l’aparcament exterior del Punt de Trobada.

Segons les fonts oficials consultades, no ha resultat danyat ni cap vehicle ni cap persona. Però l’ensurt ha estat més que notable i es mira de gestionar amb total discreció per no causar alarma. No obstant això, diversos conductors han comprovat amb estupefacció les mesures que s’han activat per reduir possibles ensurts, com ara el pas alternatiu. La caiguda de rocs hauria estat pels volts del migdia. Alguna de les proteccions de fusta -no pas les de formigó- hauria resultat afectada.  

L’alternança en el pas de vehicles es mantenia a primera hora de la tarda i fins i tot s’ha desviat durant alguns trams del dia el trànsit per l’interior de l’aparcament del Punt. No pas per darrere de l’edifici sinó per l’espai d’estacionament que queda al davant de l’entrada principal. De fet, en aquest indret, i arran de l’episodi de pluges hagut aquesta setmana, ja es va prohibir novament que s’hi aparquessin cotxes. La caiguda de rocs que ha superat les proteccions hauria malmès també algunes baranes.

Comentaris (7)

Trending