Roca Ribes adquireix en subhasta l’edifici Atlas per 8,1 milions d’euros

És un dels primers immobles que de l’embargada herència d’Helena Babot que ‘surt al mercat’ i que els adquirents han hagut de pugnar fortament amb el Grup Júlia 

L'edifici continuarà sent explotat per les rendes dels lloguers de despatxos i locals comercials.
L'edifici continuarà sent explotat per les rendes dels lloguers de despatxos i locals comercials.
L’edifici Atlas, el conegut immoble al xamfrà del carrer de la Unió amb l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella té nous propietaris. Roca Ribes s’ha adjudicat aquest dimarts la construcció en una subhasta en la qual ha hagut de mantenir una pugna més que notable, com a mínim, amb el Grup Júlia. La parcel·la de terreny amb l’immoble bastit al damunt s’ha adjudicat per 8,1 milions d’euros. El preu de sortida era gairebé dos milions inferior.

L’Atlas és el primer, o un dels primers immobles de l’embargada herència de la difunta Helena Babot que es posa ‘al mercat’. La pugna entre els com a mínim dos grups empresarials ha estat molt aferrissada, segons fonts coneixedores del resultat de la subhasta. El bé ja s’ha adjudicat i ara s’ha de fer tota la tramitació oportuna. La parcel·la i edifici que hi ha al damunt estan enganxats amb una propietat dels nous adquirents de l’Atlas. 

Aquest bé immoble subhastat aquest dimarts estava valorat en 7.097.592 euros i sortia a la venda en primera subhasta per 6.387.832 euros, el corresponent al 90% del valor taxat tal i com fixa la normativa aplicable al cas. La parcel·la de terreny té una superfície total de 284 m2 i l’immoble que hi ha bastit al damunt, l’edifici Atlas pròpiament dit, és d’una superfície construïda aproximada de 2.115 m2. Hi ha un element clau que, segons les claus, hauria fet als Roca Ribes apostar fort per l’immoble.

L’immoble estava valorat en 7.097.592 euros i sortia a la venda en primera subhasta per 6.387.832 euros

La parcel·la de terreny esmentada està qualificada dins del pla d’urbanisme d’Andorra la Vella com a sòl urbà consolidat de gestió directa, amb alineació obligatòria a carrer, excepte en els casos en que especial es grafia en els plànols normatius la seva reculada. ¿Què vol dir això? Doncs que l’edifici, davant qualsevol actuació urbanística, cal tirar-lo enrere doncs no està alineat degudament al carrer de la Unió. 

En funció de qui hagués estat el comprador i l’objecte al qual hagués volgut destinar la parcel·la, hauria estat més que possible que l’immoble s’hagués d’enderrocar. Qualsevol llicència d’obra major estaria condicionada a enretirar l’edifici fins a alinear-lo fins on estableix el POUP. Segons les fonts, això faria més evident encara que l’edifici que hi ha just al costat també està fora de normativa, segons les fonts, i caldria, també, regularitzar-lo.

Ara per ara, segons les fonts consultades, Roca Ribes no tindria cap intenció de sol·licitar cap llicència d’obra major respecte de l’edifici Atlas, que continuaria essent explotat fonamentalment per obtenir les rendes derivades dels lloguers de despatxos i establiments comercials com el de farmàcia o de material i roba esportiva que hi ha a la planta baixa. En properes setmanes sortiran a subhasta altres béns integrats al mateix patrimoni Babot.

Comentaris

Trending