Retencions a les carreteres de parròquies altes en sentit sud per les precipitacions de neu

S’espera que durant tot el dia nevi, especialment per sobre dels 1.500 metres, malgrat que la cota anirà baixant i es podria situar en 1.000 metres al vespre

-
-
Les precipitacions de neu que cauen en les cotes altes del país però que afecten, tot i que per ara lleugerament, nuclis urbans, estan dificultant el trànsit. Malgrat que la xarxa viària és ara per ara neta, hi ha en alguns punts -com ara a la Massana baixant d’Arinsal- que s’estan creant embussos per a desesperació d’alguns conductors que no acabaven de comprendre com amb la poca incidència de la neu ja hi ha dificultats per circular normalment.

El que és clar és que calen equipaments, hores d’ara, a partir d’Encamp a la CG-2, d’Erts a la CG-4 i de Llorts a la CG3. També calen equipaments òbviament per circular cap a l’RN-22 francesa. Cal per tant sortir a la carretera amb prudència i degudament equipats. Les precipitacions, en forma d’aigua a les cotes més baixes del país, es preveu que hi siguin durant tot el dia.

De 1.500 metres cap amunt, poden caure uns 15 centímetres de neu. Amb el pas de les hores la nevada pot descendir de cota i per la tarda-vespre l’aigua que cau ara es podria convertir en neu als 1.000 metres. És a dir, aproximadament, de la capital cap amunt. Tot i això no s’esperen gruixos importants.

Comentaris (3)

Trending