El bisbe de Perpinyà i trenta sacerdots visiten la Seu d'Urgell, Sant Julià, Meritxell i Aina

Aquest dilluns oficiaran una missa a la parròquia laurediana després de ser rebuts per l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives

Comentaris

Norbert Turini.
Norbert Turini.

El bisbe de Perpinyà, Norbert Turini acompanyat per trenta sacerdots de la seva diòcesi ha iniciat, aquest dilluns, una visita de dos dies a la Seu d'Urgell i Andorra. La primera etapa ha estat a la capital de l'Alt Urgell amb una reunió amb l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives. També han visitat la catedral. A la tarda oficiaran una missa a l'església parroquial de Sant Julià de Lòria. Serà a dos quarts de vuit i en francès.

La delegació s'allotja en un hotel de Sant Julià de Lòria i aquest dimarts visitaran el santuari de Meritxell i la casa de colònies d'Aina, a Canillo. Norbert Turini va prendre possessió de la diòcesi de Perpinyà-Elna després d'haver estat bisbe de Cahors i vicari general de Niça. La diòcesi comprèn el Rosselló, el Vallespir, el Conflent, el Capcir i l'Alta Cerdanya.

Aquest darrer territori pertanyia al bisbat d'Urgell, però pel tractat dels Pirineus (1659) es va dividir  la Cerdanya i, posteriorment (1802), sota administració francesa va passar al bisbat de Perpinyà -a canvi, el bisbat d'Urgell va aconseguir la Vall d'Aran-. També pel tractat dels Pirineus, el bisbat de Perpinyà va deixar d'estar vinculat amb Catalunya i va passar a estar-ho amb Narbona. 

Turini, nascut a Canes, i promogut prelat d’Honor del papa Joan Pau II el 2001, és una personalitat important de l’església de França. Llicenciat en Ciències de la vida a la Universitat de Niça, es va formar al  seminari de Marsella i posteriorment a la facultat de teologia d’Estrasburg. Membre del consell per a la pastoral d’infants i joves de la Conferència episcopal de França, aquest bisbe és considera obert d’esperit i atent a les evolucions socials.

Comentaris

Trending