Rascagneres es mantindrà a la presidència de la CASS fins al novembre

Malgrat haver presentat la renúncia, finalment esgotarà el mandat amb el compromís que en cap cas renovarà i dona aire als nous responsables governamentals per definir el futur consell d’administració

-
-
L’advocat Jean-Michel Rascagneres es mantindrà al front de la presidència del Consell d’Administració de la Seguretat Social (CASS) fins al novembre. És en aquella data quan se li esgota el mandat. Malgrat que fa uns quants dies que va presentar una carta anunciant la seva dimissió, finalment s’ha pactat que es mantingui al capdavant de la parapública uns mesos més, que seran pràcticament d’estricte funcionament ordinari.

El compromís de Rascagneres d’esgotar el mandat donarà uns mesos de coll als actuals mandataris governamentals, amb Xavier Espot, Joan Martínez i Èric Jover al capdavant com a cap de Govern, ministre de Salut i titular de Finances, sense oblidar la participació d’algun representant de designació liberal, com el ministre de Presidència, Jordi Gallardo, o el titular d’Afers Socials, Víctor Filloy, per preparar el relleu.

El proper consell d’administració de la CASS tindrà un paper clau en el disseny d’un futur que ja és present i que no admet més pedaços. Caldrà adoptar decisions de fons i de molt calat. En principi, al novembre caldrà renovar els quatre designats governamentals al consell d’administració de la Seguretat Social, d’entre els quals en sortirà el futur president. Queda veure si també caldrà canviar, en cas que estigués disposada a continuar, la farmacèutica Carla Guerrero, que va arribar a l’ens a mig mandat.

Els que segur que hauran esgotat el seu temps -que no vol dir que no puguin ser renovats- són, a banda de Rascagneres, els economistes Josep Delgado i Vladimir Fernàndez. El proper consell, molt probablement, continuarà tenint un marcat component economicista, encara que també se li volen donar unes pinzellades que tinguin en compte la qualitat i els tipus de serveis que realment interessa a la CASS sufragar.

Les darreres hores ha aparegut en diverses travesses el nom del fins fa poc ministre de Finances i portaveu del Govern Jordi Cinca com un candidat a ocupar algun paper de responsabilitat a la CASS. S’han de confirmar diversos alts càrrecs, com el de la direcció general de l’entitat pública, actualment ocupada i des de fa molts anys per Joaquima Sol. També s’ha situat Cinca en l’òrbita de l’Autoritat Financera Andorrana (ANA).

De moment, de manera imminent, segons les fonts consultades, l’exministre no anirà enlloc. L’extitular de Finances voldria agafar-se un temps de desconnexió. Un temps que podria anar entre mig any i un any. Per això que no és gens clar que pot passar el novembre o més enllà. Els responsables d’elegir els futurs responsables de la CASS encara no s’haurien posat a treballar en la recerca de candidats. Cinca, al seu torn, estaria avaluant allò que més li convé per al seu projecte professional fora de la primera línia política.

Comentaris (5)

Trending