Ramaders d'Andorra arriba als 60 associats

Distribueix els seus productes a 29 establiments i la carn suposa el 15% de la que es consumeix al país

Comentaris

La ministra de de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó en una explotació ramadera.
La ministra de de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó en una explotació ramadera.

Ramaders d'Andorra arriba als 60 associats i distribueix el seu producte a 29 establiments. La carn andorrana suposa el 15% del consum del país. La societat que celebra els seus 20 anys farà una campanya de comunicació per donar visibilitat al producte i a la seva vinculació amb el territori, i durà a terme la venda directa a la restauració posant en valor la traçabilitat i la qualitat del producte. La carn de vedella va obtenir l'any 2012 la obtenció d'una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per part de la Unió Europea. Andorra és l'únic país tercer que l'ha aconseguit.

L'objectiu de Ramaders d'Andorra és vendre productes més enllà de l'entrecot i del filet com, per exemple, els menuts. són les vísceres comestibles d' un animal sacrificat que no formen part de la canal, incloent-hi típicament el cor la morella, el fetge i altres òrgans interns. També preveu dur a terme accions de sensibilització a través de la col·laboració amb el projecte d'Escoles Verdes d'Andorra Sostenible per donar a conèixer les virtuts del producte local i del consum responsable.

La societat, que va començar amb 15 asssociats, ja ha arribat als 60, quasi tots els ramaders que hi ha al país. El gerent, Gerard Martínez ha destacat que la carn "és un producte de qualitat de quilòmetre zero, amb poca petjada de CO2 i on l'explotació més llunyana té l'escorxador a 20 quilòmetres".

Tot el bestiar ha estat sotmès a una alimentació 100% vegetal

L'any passat es van sacrificar 774 vedells, 518 corders, 101 vaques i braus, 50 cabrits i 46 poltres. Per Martínez, el futur de Ramaders d’Andorra passa per posar en relleu el valor del producte i els seus beneficis per a una alimentació saludable, l’economia nacional i el medi ambient. Ha apuntat alguns aspectes que fan que els productes de la marca siguin únics. Així, tot el bestiar ha estat sotmès a una alimentació 100% vegetal, i tots els vedells han nascut de vaques inscrites al padral del Govern, la qual cosa certifica que han estat criats i engreixats a Andorra.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha explicat que "pràcticament tota la carn de vedella es comercialitza a través de la societat, distribuïnt el seu producte a 29 establiments. Entenem que és un producte que respon molt al que vol el consumidor avui dia, que és traçabilitat, qualitat, protecció de medi ambient i benestar animal". Calvó considera que Ramaders d'Andorra "és un projecte consolidat" que ara fa un pas endavant i ha afegit que la societat "aposta per la qualitat mitjançant la producció i comercialització de productes sostenibles que serveixen també per valorar la biodiversitat i cuidar les muntanyes".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending