Queixes per la gespa i les deficiències en seguretat del camp d’Ordino

Els usuaris del terreny de joc del centre de tecnificació lamenten que l’herba transplantada des de l’Estadi Nacional és tova i hi ha risc de lesions, fet que se suma a altres detalls perillosos de les instal·lacions

El camp de futbol del centre de tecnificació d'Ordino.
El camp de futbol del centre de tecnificació d'Ordino.

Els usuaris del camp de futbol del centre de tecnificació d’Ordino no es troben gaire satisfets de l’estat de les instal·lacions. Ja feia temps que lamentaven algunes deficiències que, fins i tot, podrien comportar problemes de seguretat. Ara, a aquestes queixes, s’afegeix el descontentament pel canvi de gespa. L’herba natural traslladada des de l’Estadi Nacional no convenç als esportistes que l’han d’emprar.

Un dels que no ha dubtat a expressar que la nova superfície no li agrada és tot un històric del futbol andorrà: Ildefons Lima, el jugador que més vegades ha estat internacional amb la selecció. Fa uns dies, ell i el seu equip actual, l’Inter d’Escaldes, van disputar un amistós contra la UE Sant Julià en les instal·lacions ordinenques i la seva piulada no pot ser més contundent: “He pogut comprovar el que ens deien molts companys: que la gespa reciclada de l’Estadi Nacional amb prou feines serveis per decorar rotondes. Per sort, no hi ha hagut lesionats”.

Lima coneix a la perfecció aquesta gespa. L’havia provat moltes vegades amb la selecció. L’any passat, després que generés polèmiques i queixes, especialment dels equips visitants, des de bon començament, la UEFA va avisar que no superava el test de qualitat i que, per tant, no acceptaria que cap partit internacional més s’hi disputés a l’Estadi Nacional mentre aquesta superfície es mantingués. La decisió va ser substituir-la, però, defensant que l’herba encara tenia vida útil, es va decidir traslladar-la al camp de tecnificació d’Ordino. Decisió que, per al veterà futbolista, no tenia gaire sentit: “si la UEFA et diu que no serveix, s’ha de llençar”.

El trasllat de la gespa va costar 133.000 euros però els usuaris deixen clar que hagués estat millor posar-ne una de nova

Aquest trasllat es va realitzar entre l’octubre i el novembre. Per al Govern, va suposar una despesa de 133.000 euros. Des del desembre, la nova gespa s’està utilitzant i, com es desprèn de la queixa via xarxes socials de Lima, no agrada gens als usuaris. Des d’Altaveu s’ha contactat amb diferents clubs que utilitzen habitualment la instal·lació i els comentaris van en la línia de la piulada feta per l’internacional andorrà.

“És molt tova i la pilota no bota”, indica el responsable d’una de les entitats consultades. “Lenta”, la qualifica un altre. Els comentaris d’altres entitats consultades són similars. Des de la Federació, en canvi, s’opta per no fer valoracions, tot indicant que es tracta d’una instal·lació del Govern i que, per tant, no està sota la seva responsabilitat, malgrat que s’hi disputin competicions organitzades per ells. La sensació, en global, és que pel cost que ha suposat el trasllat de la sempre polèmica gespa, hagués estat una millor solució directament posar-ne una de nova.

Però la superfície de joc no és l’única queixa que genera el camp de futbol del centre de tecnificació d’Ordino. Ni tan sols, potser, la més greu. Els clubs que habitualment l’utilitzen, sigui per entrenar o per jugar partits, posa en relleu altres deficiències, algunes de les quals, alerten, afecten la seguretat. Un dels punts que més inquietud genera és la situació de les porteries de recanvi al costat de la línia de banda.

També preocupa la situació de les porteries de recanvi, al costat de la banda: "és fàcil que algú s'hi doni un cop"

“La seguretat no és bona”, apunten des d’una de les entitats, tot advertint que “qualsevol jugador que estigui al camp i que surti disparat en alguna acció hi pot topar; els nens es poden fer mal”.  Des d’un altre club es confirma aquest risc: “és fàcil que algú es pugui donar un cop”. També es posa en relleu el fet que, des de la graderia, no hi ha cap barana protectora que dificulti que algun espectador salti al terreny de joc.

Un altre detall que no agrada és la il·luminació. A l’entendre dels equips que utilitzen la instal·lació és escassa. “No es veu res”, assegura un dels consultats que, de fet, assegura que això ha arribat a suposar risc de suspensió d’algun partit. “Algun àrbitre ens ha hagut de preguntar si volíem jugar per la poca llum que hi havia”, indica. També s’alerta que en alguna ocasió s’han trobat porteries sense collar.

La sensació global és que el camp presenta, avui dia, “moltes deficiències”. Així, s’explica que “tot està bastant deixat”, amb molta “brutícia” i, fins i tot, “bancs trencats”. En definitiva, indiquen, “no sembla pas un centre de tecnificació”.

Etiquetes

Comentaris

Trending