Quatre usuaris de Salita i un auxiliar sanitari donen positiu a l’hotel de confinament

Els padrins s’han hagut d’aïllar o bé al Cedre -on hi ha ingressats un total de 47 diagnosticats- o bé a l’hospital

Trasllat de padrins de Salita per part de dos tècnics de la Creu Roja.
Trasllat de padrins de Salita per part de dos tècnics de la Creu Roja.
Quatre dels usuaris de la residència Salita que en estar en aparents bones condicions van ser traslladats a un hotel de l’avinguda Meritxell per seguir amb el confinament per tal de garantir la seva seguretat han acabat donant positiu al Covid-19. Així ho ha admès aquest migdia el ministeri de Salut, que també ha reconegut que hi ha hagut almenys dos casos positius més entre els residents del Cedre.

Els usuaris de Salita fins ara confinats a l’hotel Cèntric i que finalment han acabat contagiats de coronavirus no són els únics. També ha resultat positiu a la malaltia un auxiliar sanitari. Els padrins han estat traslladats de l’hotel a algun altre dispositiu. Així, o bé s’han aïllat al Cedre o bé a l’hospital, en funció de la gravetat de la seva situació o de l’estat general de salut. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha afirmat que no se sap per on ha pogut entrar el virus a l’hotel de confinament.

En tot cas, sí que ha explicat que s’estan fent els estudis epidemiològics corresponents per mirar de treure l’entrellat de la situació. Martínez Benazet, a preguntes dels periodistes, també ha explicat que demanarà informació sobre el fet que alguns auxiliars sanitaris en el marc de les tasques d’higiene dels padrins haurien tallat els cabells a alguns dels padrins, situació que hauria creat malestar entre el gremi de perruquers.

Finalment, i en el detall de les dades, el titular de Salut ha explicat que actualment al centre sociosanitari del Cedre hi ha 46 persones que són positives al Covid-19, disset de les quals procedeixen de Salita. Repassant les dades, Martínez Benazet ha admès que com a mínim hi ha hagut dos contagis positius entre els residents que aparentment estaven sans al Cedre. No obstant, ha garantit la plena solvència de les mesures adoptades per separar els espais que ocupen els infectats de coronavirus i els que, aparentment, no ho són.

Comentaris (2)

Trending