Pyrénées ‘pesca’ a Grandvalira: fitxa el director financer de Saetde i Nevasa

Els dubtes que genera el futur del projecte referent de la neu al Principat han portat Òscar Bustillo a acceptar la proposta que li hauria fet el conglomerat empresarial de Casa Pérez

-
-
El Grup Pyrénées ha pescat un dels peixos grossos en el remogut mar de Grandvalira. Al conglomerat empresarial de la família Pérez s’hi afegirà ben aviat l’encara director financer corporatiu de Saetde i Nevasa. El procés de dissolució de la societat que comercialitza el més gran domini esquiable dels Pirineus no només inquieta els mercats turístics, també està suposant un neguit més que evident entre els professionals de la companyia.

I no tant sols de Nevasa en concret. Alguns dels professionals que estan immersos en el projecte -ja hi han hagut diverses i notables baixes- no acaben de veure clar el futur de tot plegat. “Massa inestabilitat en l’horitzó”, asseguren les fonts. Sia com vulgui, i més enllà de les baixes que ja hi ha hagut, una de les més rellevants i significatives, segons les fonts, és (serà en breu, vaja) la d’Òscar Bustillo, home fort de les finances no només de Nevasa com a societat, de la comercialitzadora Grandvalira, si no també de Saetde.

Davant dels interrogants que planteja el futur, aquest llicenciat en administració i direcció d’Empreses per la Universitat Rovira i Virgili i diplomat en ciències empresarials pel mateix centre, a banda de màster en Dret corporatiu i financer per la Universitat Ramon Llull a banda d’altres formacions acadèmiques acabarà aterrant en breu a Pyrénées. El fins ara director financer de l’històric conglomerat empresarial de Casa Pérez arriba a l’edat de jubilació i Òscar Bustillo n’agafaria el relleu, segons les fonts consultades.

Aquest financer abans d’aterrar a Grandvalira va ser el director de control de gestió corporativa al grup Manpower ETT SAU i director administratiu-financer del grup Aneto-Etai SL. Professor col·laborador a la firma LIDERA ara assumirà un nou repte al Principat i, segons les fonts, deixa un buit important al domini de la neu per excel·lència d’Andorra, almenys de portes en fora. Caldrà veure com es reorganitza Nevasa.

Tot apunta a què Viladomat confiarà en el belga Carl de Smedt, si aquest accepta, el control dels números de la societat encampadana

Les fonts consultades han assegurat que molt probablement les funcions que tenia encomanades Bustillo a Saetde -i si no totes sí una gran part- les passarà a ocupar o com a mínim les coordinarà el belga resident a Catalunya Carl de Smedt, que ja va ser el director financer i de serveis corporatius de la societat encampadana durant gairebé set anys. Hi va arribar el 2006 després d’una llarguíssima experiència (gairebé catorze anys) a Novartis i en va sortir escopetejat el juliol del 2013. La sortida de Saetde no va ser la que cap de les parts hauria volgut. Poc clara, vaja, i enmig de moviments igual de dubtosos. 

Carl de Smedt ja va ser el director financer i de serveis corporatius de Saetde durant gairebé set anys. | ARXIU

El conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, ja va recórrer poc després de l’inici del procés de dissolució al gestor financer belga per tal que esdevingués el seu corcó en el triumvirat que inicialment es va crear per gestionar les grans decisions estratègiques de la companyia ja immersa en el procés de trencament. Ara, segons diverses fonts, De Smedt, format a la Universitat Catòlica de Louvain i bregat en mil batalles -només cal veure que la seva formació universitària és anterior a la dècada del 1980- i amb experiència a Arthur Andersen o Black&Decker i establert a Sant Cugat del Vallès des d’on dóna suport a start ups o s’involucra en projectes d’un caràcter més aviat sociosanitari (Richi Childhood Cancer Foundation o SocialDiabetes), esdevindria, de nou, en un dels puntals de Saetde. Això sí no hi ha canvis de darrera hora ni marxes enrere o accelerades fora de to.

Comentaris

Trending