PS i USd'A carreguen contra Espot per les declaracions sobre la preparació d'alguns candidats a les comunals

El cap de Govern també es va referir a la creació de llistes per fer perdre els Demòcrates

Els consellers generals socialdemòcrates, Roger Padreny i Susanna Vela aquest dimecres.
Els consellers generals socialdemòcrates, Roger Padreny i Susanna Vela aquest dimecres.
Unes declaracions del cap de Govern Xavier Espot on posava en dubte la preparació d'alguns candidats per a les comunals i la formació de llistes  amb l’objectiu de fer perdre els Demòcrates, han provocat una tempesta.  Des de la Unió Sindical d'Andorra (USd'A) s'exigeix a Espot, que demani públicament disculpes als integrants de totes les candidatures que s'han presentat a les eleccions. El PS, per la seva banda, qualifica les manifestacions de "molt desencertades i impròpies d'un cap de Govern".

La consellera general el PS i presidenta suplent del grup parlamentari, Susanna Vela creu que les declaracions d'Espot "són una falta de consideració i de respecte a les persones que hi ha a les candidatures". El també conseller general, Roger Padreny ha comentat en referència a un possible acord entre Terceravia i PS per debilitar les opcions dels Demòcrates que "si ho diu és perquè ho ha fet alguna vegada". Aquest mateix dimecres, el PS ha entrat una pregunta urgent demanant a l'Executiu  si creu que són unes declaracions escaients i apropiades per a un cap de Govern.

Des de la Unió Sindical d'Andorra (USd'A), el seu secretari general, Gabriel Ubach considera que aquestes declaracions no són dignes d'un cap de Govern. "Es una vergonya que Espot enceti la campanya d'aquesta manera. L'USd'A recorda que tothom té dret a concórrer a uns comicis electorals i Espot no és ningú per jutjar qualssevol candidats, inclosos els de les llistes de DA", ha dit Ubach.

Aquest dimarts, un dia després de la presentació de les llistes, Espot va dir: "vull entendre que totes aquestes llistes i aquelles persones que en formen part són persones que estan suficientment capacitades, en cas de victòria, per poder gestionar la seva parròquia".

Proposta d'acord del PS sobre l'estatut de l'artista

Vela i Padreny s'han referit a les paraules d'Espot després de la presentació de la Proposta d'Acord sobre l'Estatut de l'artista, Es demana al Govern que elabori una diagnosi sobre la situació de l'artista per establir el marc legal que asseguri les condicions necessàries per al desenvolupament de la seva activitat que reculli aspectes com el de la protecció social, la contractació, la formació, la tributació i la propietat intel·lectual.

Tot i que les darreres propostes d'acord, Vela creu que aquesta pot prosperar. "Hem parlat amb els altres grups i els ha agradat la idea".

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending