Proposen que el coll d'Ordino estigui obert a la circulació els hiverns amb poques nevades

Veïns de la parròquia i de Canillo creuen que el tancament està injustificat quan no hi ha precipitacions i des de Moblitat recorden que és un tema de seguretat

-
-
Veïns d'Ordino i de Canillo proposen que la carretera secundària 340 estigui oberta els hiverns amb poques nevades com, pel moment, és aquest. La carretera, coneguda popularment com la del coll d'Ordino es tanca sistemàticament entre els mesos de novembre i l'abril per la neu i el gel. Argumenten que cada cop neva menys i que no es justifica el llarg tancament.

El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell ha explicat a l'Altaveu que la carretera no ofereix totes les garanties de seguretat i que hi ha un pla d'inversió que s'efectua cada any per al seu condicionament. Quan s'hagi completat no es descarta l'obertura de la carretera durant l'època hivernal tot i que és una zona on es pot acumular gel i neu.

Els treballs que es realitzen consisteixen en la reparació de l’extrem de la calçada existent, tot refent els murs de maçoneria malmesos i millorant la seguretat, mitjançant elements de barrera mixta fusta-metall, així com la senyalització definitiva horitzontal i vertical o la neteja i desbrossament de la vegetació. També es fan drenatges, sosteniment, contenció de vehicles, talussos,i prevenció de despreniment de blocs rocosos i d’allaus.

Alguns veïns de les parròquies d'Ordino i de Canillo creuen que és necessari disposar d'una altra carretera en el cas que hi hagi algun problema a la que uneix les dues poblacions amb Andorra la Vella i amb Escaldes-Engordany. Aquesta temporada d'hivern el tancament va començar el mes de novembre des del punt quilomètric 2 i després de la celebració del Winter Rally, els dies 21 i 22 de desembre es va tancar a partir de la barrera situada a l'alçada del forat Fosc.

 

 

Comentaris (1)

Trending