Progressistes-SDP no descarta aliar-se amb Unió Laurediana a Sant Julià

Justifiquen la seva incorporació a la llista de Marsol a Andorra la Vella per ser "una candidatura d'interès parroquial"

Comentaris

Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Progressistes-SDP està negociant per formar part de candidatures d'interès parroquial a les pròximes eleccions comunals del 15 de desembre. Ja hi ha un acord a Andorra la Vella amb la llista de l'actual cònsol major, Conxita Marsol tot i algunes reticències de la formació que presideix Jaume Bartumeu en relació al projecte del telefèric del pic de Carroi. Han rebut propostes o mantenen converses a Sant Julià de Lòria, Ordino i Encamp

En el cas de Sant Julià de Lòria i després del trencament de la plataforma Laurèdia en Comú estan en contacte amb Unió Laurediana i amb Demòcrates. "En la reunió del passat dia 1, el cònsol major i altres membres de Laurèdia en Comú van creure convenient tancar la plataforma i agafar un altre camí", ha explicat el conseller de Progressistes-SDP al comú lauredià, Josep Lluís Donsión.

Aquest camí no el seguirà el partit ja que considera que "s'obre un nou escenari", com diu Donsión i que aquest els legitima per negociar amb qui vulguin. Així no donaran suport a la proposta de Vila i ho faran amb una candidatura que proposi la remodelació del centre de Sant Julià de Lòria, doti de més recursos al comú i augmenti el personal. "És el moment de pensar en el poble", afirma Donsión "després d'un anys de rebaixar el deute".

El conseller del comú i el president de la formació, Jaume Bartumeu han manifestat que les informacions relatives al seu suport a l'actual cònsol major, Josep Miquel Vila no són certes i, de fet, és precisament amb ell amb qui encara no han mantingut cap contacte. Des de Progressistes-SDP es vol veure quin és el que projecte que més s'adapta al que defensen i aquest, ara mateix, està molt lluny del de Vila.

A Ordino, la formació ha rebut propostes d'Enric Dolsa i de l'actual cònsol major, Josep Àngel Mortés. Aquesta setmana es reunirà el comitè local ordinenc per decidir la seva posició. Pel que fa a Escaldes-Engordany, Bartumeu ha dit que "sembla ser que hi ha una picabaralla entre Toni Martí i Xavier Espot i hem d'esperar a veure qui guanya i si algú ens fa una proposta". A la parròquia d'Encamp, el comitè parroquial ha rebut una proposta de David Rios que serà el cap de llista del Partit Socialdemòcrata (PS) però no han tingut cap contacte amb UP-DA que és la majoria al comú encampadà. Tots aquests moviments preelectorals els fa Progressistes-SDP en virtut del mandat de l'assemblea del partit del passat mes de setembre que els va facultar per buscar aliances.

                                                                                                                      

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending