PrinciEsport pretén convertir-se en el centre socioesportiu del Principat

Principadel es reinventa per acollir moltes més activitats que no sols els esports de raqueta i reunir un mínim de 2.200 socis en un complex que en la fase ara assumible estarà apunt el febrer

-
-
Principadel evoluciona a PrinciEsport. El complex de pàdel i tennis de Santa Coloma es transforma en un projecte esportiu i social més global gràcies a l’impuls del fons inversor espanyol Urban Sport Activa, que agafa la gestió del projecte alhora que esdevé accionista de la societat andorrana. La voluntat dels nous gestors-inversors, amb José Manuel Sánchez Bellido, és convertir el recinte en un veritable centre d’oci sociesportiu del país. El referent més proper, ha dit, és el Real Club de Tennis del Turó, a Barcelona, i la transformació soferta fa una dotzena d’anys. 

La intenció és que el complexe assumible en l’actualitat -amb un gimnàs de 400 metres quadrats destinat al fitness, diversos estudis pensats per al ciclisme, o activitats com ara el ioga i el pilates; un club social i un bon restaurant; una sisena pista de pàdel, la consolidació de les sis pistes de tennis; o un espai per jugar-hi a bàsquet en format 3x3- estigui a punt durant el primer trimestre de l’any vinent, al febrer, probablement, i que s’arribi gairebé d’entrada als 2.200 socis.

“És un projecte de país”, ha recordat l’empresari Xavier Altimir, el president de Principadel i inversor andorrà que va arribar quan l’ideòleg del projecte, el tahitià resident Miguel Lao travessava certs problemes que mirava de superar. Altimir i altres impulsors del projecte van pescar Sánchez Bellido i els seus aliats espanyols poc després que Lao morís. “En certa manera podrem assolir el projecte que el Miguel somniava”, ha dit Altimir, que en diversos moments de la presentació del projecte s’ha referit al finat.

Sánchez Bellido ha reconegut que era contrari a participar del projecte però que al final, veient l’entorn i les possibilitats, notant el clima i que no hi havia una excessiva competència al país, van decidir implicar-se en la iniciativa fent-se-la, això sí, seva i a la seva manera. Començant per redimensionar el projecte previst i reconvertir el club de raqueta a un complex més ampli atès que la pala està en franca davallada. Els professionals i inversors espanyols tallaran el bacallà. Els socis del Principat aportaran el ‘know how’ de les bambolines andorranes.


José Manuel Sánchez Bellido i Xavier Altimir donant explicacions sobre el terreny. | ALTAVEU

PrinciEsport serà “un club modern, actual i que sigui útil”. On s’hi pugui reunir tota la família o la colla d’amics. Sense piscina ara per ara, però amb un munt d’activitats i possibilitats. Que prioritzarà el soci entès com a tal a l’usuari. Que farà bandera de l’esport amateur o de base, de l’anar-ho a passar bé, a la competició. Encara que sense renunciar a res. No renuncia a tornar a portar un World Padel Tour sempre que les institucions del país s’hi impliquin més i els cànons a abonar siguin més baixos que els que Lao va haver d’abonar al seu temps, i que el van portar a un fiasco econòmic molt important, ha recordat Altimir, que ha tingut un record irònic pel turisme d’entrepà que està fomentant el ‘Cirque du Soleil a raó de 4 milions d’euros anuals.

L'equipament colomenc acollirà la Federació Andorrana de Tennis i les proves de raqueta dels Jocs dels Petits Estats del 2021

PrinciEsport no renuncia tampoc a portar esdeveniments de qualsevol tipus, amb concerts musicals de petit o mitjà format. Res, però, de promoure cap festival musical del Pirineu o Cap Roig de muntanya, que condicionarien massa l’activitat esportiva. Les instal·lacions de PrinciEsport acolliran la Federació Andorrana de Tennis. i Sánchez Bellido no descarta promoure una federació de pàdel. El complex acollira el 2021 les competicions de raqueta dels Jocs dels Petits Estats.  

Els nous gestors volen “atraure gent” de diversos àmbits. “Crear ambient.” L’esport és la base del negoci, però l’embolcall que s’hi vol donar no es descuidarà. S’ha tractat ja amb alguns monitors, amb petites escoles de dansa, amb algunes escoles de dansa. Es tracta de crear sinergies, també. Amb els grans empresaris privats d’equipaments esportius del país encara no s’hi ha negociat. “Hi ha competència gran d’equipaments públics”, ha recordat també Sánchez Bellido. Cal anar en compte a no picar-se els dits, ha deixat clar el director del projecte.

Deutes

Prou que ho sap Altimir, que es va centrar a reconduir deutes fins i tot abans d’aterrar a Principadel. Però que assegura que ara tot està resolt excepte els deutes amb World Padel Tour que ha assegurat que corresponen personalment a Miguel Lao i, per tant, als seus successors, que continuen involucrats en el projecte. Principadel, PrinciEsport, no reconeix més deutes que els que ja té resolts. Com, assegura Altimir, també té solucionats els problemes legals que van fer aturar les obres. Per tant, i en principi, quan s’escaigui segons la programació es podrà reprendre la construcció del club social.

Els inversors andorrans 'conviden' aquells que reclamen diners a canalitzar-ho per les instàncies oportunes si realment tenen elements que acreditin allò que exigeixen

Segons ha pogut saber l’Altaveu, la societat ha hagut de pactar amb la CASS el pagament de les cotitzacions dels set empleats que fins ara tenia el club, i que Lao es va ‘oblidar’ d’abonar, o s’ha arribat a un acord amb l’instal·lador de la coberta per abonar el cost de la plataforma que dóna cobertura a les pistes de pàdel -acord que no vol dir que s’hagi pagat tot el que es deu. Per la resta, ha assegurat Altimir, no hi ha cap reclamació que se sostingui, que es pugui acreditar documentalment i, en conseqüència, qui tingui alguna cosa a dir que recorri als organismes corresponents, és a dir a la Justícia, per tramitar les peticions que cregui. Per ara, segons l’empresari andorrà, no hi ha cap demanda.

Els nous gestors-inversors no s’hi posen, en aquest camí espinós. Saben, això sí, que no es pot estirar més el braç que la màniga. Ara, volen l’excel·lència per als seus socis. Per això que sense rebutjar l’esport d’elit -per exemple, volen contactar amb el mig centenar de ciclistes professionals que resideixen al país per si els poden oferir algun servei que els calgui- se centren en l’activitat socioesportiva. “Creiem que feia falta a la gent d’aquí”, ha dit Sánchez Bellido, que ha assegurat que tot sovint es pensa més amb el visitant, amb el turista, que amb el resident de cada dia. Que ja està bé pensar amb els de fora, és clar. Però que l’esport i les activitats que hi van associades també són, Altimir ‘dixit’, “una forma d’integració”

Comentaris

Trending