Primers registrats a la plataforma per demanar hora per fer-se el test d’immunitat

-
-
Ja hi ha els primers registrats en la plataforma virtual, a través del portal coronavirus.govern.ad, per tal de sol·licitar per poder-se fer els tests d’immunitat. Després de resoldre els detalls tècnics i informàtics i també de definició que faltaven, la plataforma per concertar cita prèvia per les proves d’anticossos ja està en marxa. Les proves les han de passar conjuntament totes les proves d’un mateix domicili. I, si pot ser, amb el vehicle propi.

Ara per ara, pot ser que hi hagi problemes de connectivitat. Hi ha alguns dispositius i alguns navegadors que no mostren degudament configurat l'aplicatiu que s'ha implementat a la web. Més enllà d'això, es continua recomanant que els ciutadans no s'abraonin a apuntar-se. Hi ha tests garantits per tota la població i, a més, l'atorgament de les cites, dels horaris, no es fa en cap cas en funció de l'ordre de registre o inscripció. Són altres els paràmetres que es tenen en compte per assignar la concertació de la prova.

Encara no està clar quan es posaran en marxa els exàmens. La voluntat del ministeri de Salut és activar-les a final d’aquesta propera setmana o en els primers de la següent. Aquest cap de setmana s’hauria d’acabar de dissenyar una operativa que, tal i com ha reconegut el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, és prou complexa. Aquelles persones que s’hagin inscrit al portal web rebran en els propers dies una comunicació per SMS que els informarà del moment en què s’han de sotmetre a la prova, una petita punxada en un dit.

Hi haurà diversos 'stop labs' arreu del país. Molts d'ells els habiliten els comuns. Així, a Andorra la Vella, si es va en cotxe, el punt comunal serà l'aparcament de Prat de la Creu i pels que vagin a peu, el Centre de Congressos. A Andorra la Vella, com a mínim, hi haurà un altre punt a la caserna de bombers. A les cotxeres de Santa Coloma també s'hi podrà anar en vehicle. A Escaldes, amb automòbil caldrà anar a l'aparcament del Prat Gran i aquells que vagin a peu, al pavelló. A Sant Julià s'habilitaran espais a l'aparcament del Prat Nou, just davant del comú. També hi haurà un altre espai encara per definir destinats als fronterers.

Encamp disposarà l'aparcament del Funicamp per als vehicles i la sala de festes del complex cultural per als ciutadans que vulguin fer-se les proves a peu. Al Pas de la Casa, el pavelló serà per als vianants i la planta -8 de l'aparcament del poliesportiu per als vehicles. A la Massana, els espais habilitats pel comú serà la sala de la Closeta per als vianants i l'aparcament de Santa Caterina per als que vagin en vehicle. A Ordino tot plegat es farà a l'aparcament del Prat de Call i a Canillo, si no hi ha canvis, l'escenari principal de les proves serà al Prat del Riu. Malgrat els indrets esmentats, n'hi haurà molts més. I serà l'administració qui, en assignar el dia i hora del test, també informi del lloc on cal anar a fer-se les proves.

Encara s'han d'acabar de definir algunes coses. En les properes hores o dies arribaran els tests al Principat i aquests seran sotmesos a una prova de validació que examinarà tant les especificitats com la sensibilitat. Aquest darrer aspecte, per exemple, ha d'ajudar a acabar de definir la temperatura ambient en què s'han de mantenir els espais on es facin les proves. Inicialment, hi hauria d'haver una temperatura d'entre 15 i 22 graus, segons que ha exposat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. El titular de Salut ha tornat a insistir que les dades que es recullin a través de les proves que es faran a la ciutadania donaran informació a nivell epidemiològic que han de servir per prendre decisions, però que en principi el fet d'estar immunitzat o no no donarà més o menys drets, per exemple, alhora de poder anar a treballar o no.

 

Comentaris (7)

Trending