Primer congrés mèdic oficialment ajornat per les instruccions del ministeri de Salut en relació al coronavirus

Seguint recomanacions internacionals, Andorra demana que els professionals sanitaris evitin desplaçaments, per això s’ha posposat una trobada internacional de metges experts en lesions d’esquí

-
-
Les recomanacions internacionals adoptades per les autoritats sanitàries andorranes en relació amb el coronavirus i el fet que els professionals de la salut evitin al màxim l’exposició a la malaltia i, per tant, que la preservació passi per reduir al màxim trobades multipersonals i desplaçaments ha tingut ja una primera conseqüència de repercussió pública que hagi transcendit: l’ajornament del congrés de la Societat internacional de metges d’esports de neu.

El Principat havia d’acollir entre l’1 i el 4 d’abril la 37a edició de la SITEMSH i de la Societat Catalana de Medicina de l’Esport. Però s’ha posposat seguint les recomanacions del ministeri de Salut d’Andorra i les prohibicions imposades pel Col·legi de Metges internacionals en relació amb la participació dels professionals mèdics en congressos i manifestacions. La voluntat és “prevenir l’expansió del Covid-19 i minimitzar l’exposició dels professionals de la salut malgrat que, hores d’ara, a Andorra només s’ha confirmat un cas, d’un viatger procedent d’una zona afectada”.

El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar aquest divendres la recomanació pública sobre els professionals sanitaris, igual com ja havien fet Espanya o França. L’esmentat congrés, els dels metges especialistes en lesions derivades de la pràctica de l’esquí i altres esports de neu, s’ajorna i els seus organitzadors, han anunciat a través de les xarxes socials, anunciaran més endavant quan es pot dur a terme.

 

Comentaris

Trending