Precaució a Andorra per un formatge que ha intoxicat set nens a França

A través de les botigues de Carrefour com l’Express, haurien pogut arribar al Principat lots controvertits del formatge Reblochon en el format de 450 grams 

-
-
Malgrat que no hi ha cap alerta sanitària formalment activada, cal que vagi amb precaució si vostè és consumidor del formatge Reblochon francès. Una partida d’aquest producte hauria pogut arribar al Principat a través de les botigues que hi ha del grup Carrefour (com l’Express). El formatge en qüestió ha comportat la intoxicació de set nens per E. coli a França. En concret, és el format de 450 grams del formatge fabricat per Fromageries Chabert Mallieres.

L’Agència espanyola de consum no ha detectat cap intoxicació a l’Estat veí. I tampoc no consta que hi hagi cap anomalia a Andorra. Però ha estat justament aquesta organització la que ha comunicat que a través de la plataforma que suposa totes les botigues associades a Carrefour (Express, Hipermercat i Market) el formatge hauria arribat a totes les comunitats autònomes espanyoles, a la ciutat autònoma de Ceuta i a Andorra.

El grup Carrefour estaria procedint a la retirada del formatge Reblochon format 450 grams (elaborat a partir de llet crua). El producte potencialment conflictiu seria de la marca: Reflets de France, presentaria el codi EAN: 3245390132918 i els lots controvertits començarien tots ells per 8CR.

Les autoritats sanitàries franceses han comunicat que el producte de la marca Fromageries Chabert Mallieres s'ha distribuït a Espanya (i a Andorra via la plataforma que suposa Carrefour), Canadà, Portugal, Alemanya, França i Països Baixos, des d'on també s'ha distribuït posteriorment a República Txeca, Alemanya i Dinamarca. El fabricant està recuperant tota la producció de Reblochon de 450 grams, concretament els lots que comencen, com s’ha dit, per 8CR i que s'han distribuït entre el 21 de gener i el 14 de maig d'aquest any.

Etiquetes

Comentaris

Trending