Vives treu pit de la bona gestió feta per Andorra amb la crisi del coronavirus

El Copríncep episcopal destaca la reputació guanyada pel Principat mentre defensa la figura que encapçala per “l’estabilitat institucional” que dona

Comentaris

El Copríncep episcopal, Joan Enric Vives.
El Copríncep episcopal, Joan Enric Vives. ARXIU

El Copríncep episcopal, Joan Enric Vives, ha volgut destacar la reputació que s’ha guanyat Andorra per la seva gestió de la crisi del coronavirus. El cap d’Estat ha remarcat que aquest bon treball, a més, s’ha fet sense la necessitat, com a altres països, de declarar cap estat d’excepció. A la vegada, ha defensat la figura del Coprincipat que, ha assegurat, ha aixecat interès per part del mateix Papa Francesc.

El cap d’Estat episcopal ha estat entrevistat al programa ‘Ara Andorra’ de la desconnexió territorial de la cadena Cope. El Copríncep ha volgut expressar la seva “satisfacció” per la bona imatge internacional que s’ha assolit gràcies a la forma de fer front a la pandèmia. Així, ha destacat que s’ha convertit en un Estat “pioner i de bones pràctiques” que li ha permès gaudir d’una important “seguretat sanitària”. A més, ha remarcat, tot això s’ha aconseguit “sense haver de declarar cap estat d’alarma ni enfrontar drets individuals i humans”.

“No és una figura decorativa; sinó una forma de governança que dona estabilitat institucional des de fa segles”, ha destacat

A l’hora de valorar la situació viscuda a Andorra durant l’expansió del coronavirus, Vives ha trencat una llança a favor de Caritas i d’altres ONGs, com Creu Roja, que han treballat intensament durant l’emergència sanitària. “A Andorra hi ha un gran capital humà”, ha manifestat.

Durant l’entrevista, el religiós no ha dubtat a defensar la figura del Copríncep. “No és decorativa; sinó una forma de governança que dona estabilitat institucional al país des de fa segles”, ha afirmat. Es tracta d’una fórmula, ha volgut destacar, que genera interès a l’estranger i que ha estat elogiada, fins i tot, pel mateix papa Francesc. “Alguna vegada m’ha parlat del miracle d’Andorra, que entre grans imperis del nord i del sud no s’ha partit o traspassat com li ha passat a altres principats europeus”, ha comentat.

El Coprincep també ha valorat de forma positiva el fet que tres universitats privades hagin escollit Andorra per oferir formacions en línia a tot el món. “Ens alegra perquè això dona prestigi i ens interessa ser coneguts per coses bones”, ha manifestat.

Comentaris (4)

Trending