Trini Marín assumeix el ministeri deixant enrere “diferències que no em vinculen a mi”

Espot ‘tanca’ la remodelació de Govern convençut que la nova titular d’Administracions Públiques “ho farà molt bé” gràcies al seu tarannà de “diàleg i mà estesa” que assegura que impregna tot el gabinet

Trini Marín duran la presa de jurament, aquesta tarda al Clot d'Emprivat.
Trini Marín duran la presa de jurament, aquesta tarda al Clot d'Emprivat. Pilar Candel

La nova ministra d’Administracions Públiques i Relacions Institucionals, Trini Marín, assumeix el càrrec “amb molt respecte, responsabilitat i molta il·lusió” i amb la voluntat de treballar perquè des de l’administració s’ofereixi “el millor servei a la ciutadania”. Marín arriba al gabinet ministerial després de moltes tibantors entre el comitè demòcrata d’Escaldes i la direcció nacional del partit, especialment pel pacte de Govern amb Liberals. Amb tot, Marín ha assegurat que “aquestes diferències no em vinculen a mi” i que pensa ser “lleial” al cap de Govern.

Marín ha fet aquestes manifestacions al bell mig del carrer, a Escaldes, al Clot d’Emprivat, on s’ha dut a terme una inèdit presa de possessió de càrrec d’aquells ministres (Judith Pallarés, Víctor Filloy i Jordi Torres) o secretari d’Estat (César Marquina) que assumeixen noves funcions o les que arriben al Govern per primer cop, com la pròpia ex-cònsol escaldenca, que ha explica que aviat es trobarà amb els dirigents de tots els sindicats de la Funció Pública igual com s’ha començat a trobar amb els caps de departament de l’administració central. La nova titular d’Administracions Públiques s’ha començat a mirar la llei de Funció Pública que hauria de ser en breu subjecta a les modificacions que pugui plantejar la fins fa poc titular de la cartera, Judith Pallarés. També té Marín voluntat de reunir-se en breu amb els responsables de les set administracions comunals.

Verònica Canals abandona la sala de premsa després d'anunciar la seva baixa al costat del cap de Govern, Xavier Espot.

Relacionat

Remodelació a Govern: Canals plega i Marín entra per pilotar Administracions Públiques

Per a Marín, el gran repte a l’assumir la nova cartera, a més de la llei que ja té entre mans, és el departament de tràmits de Govern. “Han passat per un moment de pandèmia complicat, les cites prèvies... Ha sigut un canvi per a totes les administracions complicat i jo em vull ficar a millorar-ho i donar el màxim servei i allò on hi hagi petites errades, solucionar-les”. En aquest sentit, la nova ministra afirma que ja s’està reunint amb els caps de departament i els directors per conèixer de primera mà el seu treball i què és el que fan, “aquesta és la millor manera per poder entendre i modificar el que calgui”.

“Això no entén de colors polítics, entén de què s’ha de treballar en conjunt i per mi tots són iguals”

Una altra de les feines que Marín tindrà entre mans, tot i que per a ella no suposa cap problema, seran les relacions institucionals entre comuns i Govern. La ministra augura que la relació entre Escaldes i l’executiu serà bona, “això no entén de colors polítics, entén de què s’ha de treballar en conjunt i per mi tots són iguals”. Ha assegurat que farà reunions personals i individuals amb els set comuns per traslladar les seves intencions, abans de fer les trobades en conjunt. A més, Marín ha fet menció directa a la presència de la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, en la seva jura del càrrec, tot assegurant que li ha fet “mola il·lusió”.

Mentrestant, el cap de Govern, Xavier Espot, està convençut que la nova ministra d’Administracions Públiques “ho farà molt bé” i que el seu caràcter de “diàleg i mà estesa” que alhora impregna tot l’executiu li serà de gran ajuda per treballar amb els col·lectius de la Funció Pública amb els quals haurà de departir una part important de la seva feina. Espot, que ha explicat que “el procés de remodelació s’ha allargat una mica més del que ens hauria agradat”, ha afirmat que el pas del temps des que els va anunciar, el mes de maig, mostren que “els canvis van ser encertats”.

Tot i que la resta de ministres ja van començar la seva feina fa unes setmanes, la jura ha esperat fins que Marín acabés amb les seves obligacions professionals i deixés tot enllestit amb la CASS. Des d’aquest mateix dilluns, l’equip remodelat de Govern comença oficialment a treballar, però Espot ha assegurat que ja està “molt content i molt satisfet amb la tasca que els ministres que han canviat de cartera estan cometent”. A tots i cadascun d’ells ha dedicat unes paraules el cap de Govern al seu discurs posterior a la jura dels càrrecs.

Durant aquest mateix discurs, Espot ha afirmat que, amb aquests canvis, s’ha aconseguit un “equip d’homes i dones amb consens i esperit per seguir treballant”. Fent referència directa a la crisi provocada per la Covid-19 i assegurant que “la primera meitat de la legislatura ha sigut convulsa i canviant” i ha demanat als nous ministres que treballin per implicar a la ciutadania en els reptes i en l’impuls de Govern per a aquesta segona part. Espot ha finalitzat afirmant que “no podem créixer després de la pandèmia sense el concepte d’un món més sostenible, però també més digitalitzat”.


Comentaris (14)

Trending