Els socialdemòcrates pretenen saber si RTVA compleix en matèria de representació del personal

La consellera general Judith Salazar vol conèixer qui és el delegat de personal i quan es va nomenar, ja que la Llei de relacions laborals obliga a les empreses d’entre 11 i 30 treballadors a tenir-ne un o quins són els membres que conformen el comitè d’empresa

Comentaris

Judith Salazar ha presentat la pregunta.
Judith Salazar ha presentat la pregunta. ps

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata i consellera general, Judith Salazar, ha entrat a Sindicatura unes preguntes escrites sobre el delegat de personal i el comitè d’empresa de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA). La consellera socialdemòcrata ha sol·licitat conèixer qui és el delegat dels assalariats o els membres del comitè d’empresa de la parapública i quan van ser nomenats tot recordant que és un mandat legal i una empresa pública ha de cenyir-se a l’estricta compliment de la llei.

En concret, i en un comunicat, els socialdemòcrates recorden que els articles 107 i 108 de la Llei 31/2018, de 6 de desembre, de relacions laborals obliga a les empreses que comptin amb una plantilla d’entre 11 i 30 treballadors ha tenir un delegat de personal i, en cas de superar els 30 treballadors, a tenir un comitè d’empresa. Salazar també ha demanat que, en cas que no s’hagin promogut eleccions en el sí de l’empresa, quines mesures ha pres la direcció d’RTVA per donar compliment a la disposició final primera de la llei, que disposa que “en el sí de les empreses s’han de convocar eleccions per designar els delegats dels assalariats i els membres del comitè d’empresa en el termini màxim d’un any a partir de l’entrada en vigor d’aquesta Llei”.

Fa temps que en el sí del PS hi ha cert malestar amb la cadena de ràdio i televisió públiques perquè s’entén que des de la direcció no es promou un tracte igualitari de les formacions polítiques. Alhora, hi ha certs elements que permeten pensar en un clima laboral que no seria el més adequat possible atès les decisions que en matèria de personal que tot sovint s’adopten des de la cúpula d’RTVA.

Comentaris

Trending