RTVA no té delegat de personal des de fa sis anys

La direcció contesta a una pregunta de la socialdemòcrata Judith Salazar assegurant que s'informa als treballadors que es poden promoure les eleccions i que l'empresa ha de posar els mitjans necessaris

Comentaris

Sala de realització d'Andorra Televisió.
Sala de realització d'Andorra Televisió. RTVA

La direcció de Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVA) ha dit que l'empresa no té un delegat de personal des de l'any 2016 i que aquesta figura va estar en funcionament des del 2011. És la resposta a la pregunta de la consellera general socialdemòcrata Judith Salazar relatives al delegat de personal i el comitè d'empresa de RTVA. La direcció explica que s'ha informat els treballadors que es poden promoure eleccions i que l'empresa ha de posar els mitjans escaients per a la seva realització.

La celebració d'eleccions està recollit en la llei del 6 de desembre de 2018 que regula l'organisme audiovisual. S'ha de comunicar la celebració de les eleccions a l'empresa amb una antelació mínima de trenta dies a la data d'inici prevista del procés electoral. El 15% dels assalariats amb dret de sufragi ho ha demanar per escrit amb les signatures corresponents. El director general, Xavier Mujal argumenta que "fins a la data no hi hagut cap moviment en aquest sentit per part de la plantilla".

La pregunta de Judith Salazar venia motivada perquè, segons els articles 107 i 108 de la Llei 31/2018, de 6 de desembre, de relacions laborals, s’obliga a les empreses que comptin amb una plantilla d’entre 11 i 30 treballadors ha tenir un delegat de personal i, en cas de superar els 30 treballadors, a tenir un comitè d’empresa. La plantilla de la ràdio i televisió pública supera els 30 empleats.

Comentaris (5)

Trending