El PS no veu el Govern “preparat” per afrontar la crisi Covid

Pere López apunta especialment als ministres de Finances i Economia, Eric Jover i Jordi Gallardo, de qui lamenta que “no tenen trajectòria reconeguda ni no reconeguda en aquests àmbits”

Baró i López, connectant-se a la roda de premsa telemàtica.
Baró i López, connectant-se a la roda de premsa telemàtica. PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que Govern no està “preparat” per afrontar l’actual situació provocada per la pandèmia del coronavirus. Des de la formació, es posa el focus en els ministres de Finances, Eric Jover, i Economia, Jordi Gallardo, tot i que també es lamenta la “manca de contactes internacionals” evidenciada, al seu entendre, amb els primers anuncis posteriorment no confirmats de la possible arribada de turistes des de Catalunya. També s’alerta que la crisi postCovid pot ser més dura al país per la manca de diversificació de l’economia.

Així ho han explicat el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i el secretari d’organització de la formació, Pere Baró. En una compareixença que ha servit per fer balanç de l’any, han deixat clar que consideren que la gestió duta a terme fins al moment, més enllà de les setmanes inicials de l’epidèmia, “no es pot dir que sigui bona”. En aquest sentit, Baró ha recordat que “som el novè país del món amb més morts per cada 100.000 habitants”, a la vegada que ha lamentat que s’hagi “criminalitzat alguns sectors econòmics”, com ara la restauració.

La formació ha carregat amb duresa contra els “anuncis precipitats” com el de la possible arribada de turistes des de Catalunya que, lamenten, han tingut “conseqüències econòmiques pels sectors afectats”

Per la seva banda, López ha criticat que, des de l’executiu, “no s’escolta els diferents sectors de la societat”, tot posant en relleu les queixes expressades tant des de la Confederació Empresarial com des de la Cambra pel fet que no s’hagin acceptat demandes en la tercera Llei òmnibus o el malestar de la Unió de Bars, entre altres. “Hi ha un Govern tancat en banda que no parla pràcticament amb ningú i més preocupat per operacions de màrqueting i anuncis que no pas per la gestió de la crisi”, ha denunciat.

Sobre aquest darrer apunt ha recordat que es va donar per feta la possibilitat que turistes catalans poguessin venir al país -aspecte que també va afirmar el conseller català Damià Calvet- i, al seu entendre, això va suposar una “precipitació” que ha comportat “importants conseqüències econòmiques per als sectors afectats”. A banda, ha avisat, “la imatge que estem donant no és bona a l’exterior”.

López ha afirmat que “el Govern no està preparat”, tot assegurant que “li falta lideratge i capacitat de gestió”. I, especialment, ha carregat en direcció a  “dos ministeris fonamentals com el de Finances i el d’Economia. “Al davant tenen dues persones que no tenen trajectòria reconeguda ni no reconeguda en aquests àmbits”, ha declarat, fet que comportarà, en la seva opinió, que “no hi haurà propostes ni solucions”.

Tot i les fortes crítiques, els socialdemòcrates tornen a estendre la mà a l’executiu per tornar a treballar de forma conjunta

El líder socialdemòcrata ha alertat també de la “falta de contactes internacionals” de l’executiu, fruit, al seu entendre, del fet que “mai han volgut apostar pel multilateralisme i les relacions exteriors”. López ha volgut posar en relleu que “tots estem veient com està anant”. En tercer lloc, també ha alertat que “la manca de diversificació econòmica” fruit del fet que “els governs conservadors sempre han treballat per mantenir i conservar un model caduc” farà que “la crisi econòmica i social sigui més forta a Andorra que a l’entorn”.

Per la seva banda, Baró ha volgut recordar que des del PS “sempre hem ofert la mà estesa i la col·laboració per treballar plegats”. De fet, ha reconegut que “es va fer amb la primera llei òmnibus”, per lamentar posteriorment que “a partir de la segona se’ns ha apartat i només se’ns demana sempre un xec en blanc per mesures que, amb el temps, s’han demostrat que no eren les correctes”. Tot i això ha reiterat la “mà estesa” per recuperar el treball conjunt inicial.

Comentaris (10)

Trending