El PS mira de tancar files al tomb de Pere López minimitzant el plagi

El partit té la intenció d’analitzar dilluns l’escàndol sorgit al voltant del discurs del líder de la formació, amb la seva idea clau i moltes parts del parlament copiats de Más País

Una reunió recent del comitè directiu del PS.
Una reunió recent del comitè directiu del PS. ARXIU

El Partit Socialdemòcrata (PS) intenta tancar files al tomb del seu president i líder parlamentari, Pere López, i mirar de passar pàgina a l’escàndol del plagi d’una part important del programa electoral de Más País i que va esdevenir nucli central del discurs de López durant el debat d’orientació política. Els pesos pesants de la formació minimitzen el que consideren un error i donen pràcticament per tancat el capítol amb la rescissió del contracte de l’assessor estratègic que donava suport gairebé en exclusiva al president del grup parlamentari.

En tot cas, els òrgans de direcció del PS abordarà dilluns la qüestió i no serà fins llavors que, com a formació, es refereixi a la qüestió. Pere López s’ha excusat aquest matí a l’hemicicle de forma pública i abans d’iniciar-se la tercera i darrera sessió del debat d’orientació política, la de les propostes de resolució. Posteriorment, i en declaracions als mitjans de comunicació, el líder socialdemòcrata ha descartat dimitir. Ha tret ferro al plagi i ha reconegut, això sí, que abans de pronunciar-lo no s’havia llegit íntegrament el discurs.

Lópz, durant la compareixença que ha fet davant els mitjans.

Relacionat

Pere López no preveu dimitir per l’afer del plagi del discurs en el qual la majoria suca pa

En els canals de comunicació interns de la formació queda clar el tancament de files. El fet que fos el president del grup liberal, Ferran Costa, qui descobrís la còpia que López i el seu entorn van fer de forma gairebé literal del programa de Más País, dóna forta als més radicals i rancorosos del PS justificant que Costa li’n volia a López des que aquest va furgar en el salari que cobrava el liberal, i que el va portar a renunciar a un dels complements que percebia. Per a molts socialdemòcrates, és la revenja de Costa. I amb el plagi no n’hi ha per tant.

Els missatges d’aquells que s’han manifestat internament són de suport a López. Són molt pocs els missatges o les valoracions crítiques

De fet, els missatges d’aquells que s’han manifestat internament són de suport a López. Són molt pocs els missatges o les valoracions crítiques. Entre les bases, hi ha alguns militants i simpatitzants que consideren la situació greu o molt greu. I tenen clar que l’escàndol de la còpia ha debilitat molt Pere López, que demanen excuses davant el Consell General en nom del grup parlamentari ha repartit responsabilitats i ha involucrat tots els consellers del PS en l’errada.

De fet, que López queda molt debilitat davant l’opinió pública ho té del tot clar el cap de Govern, Xavier Espot, que ha estat el primer en defensar que de cap de les maneres hauria de dimitir. Només en el cas que en els propers dies o setmanes l’entorn socialdemòcrata percebi que el plagi està calant fort i negativament entre la ciutadania podria fer reconsiderar una decisió que no està presa però que va camí de ser la de qui dia passa any espeny i tal dia farà un any. A partir de dilluns s’hauria de començar a visualitzar obertament el suport a López.

Comentaris (6)

Trending