El PS manté que fent costat al recurs al TC de Terceravia “volem saber si estem dins la bona via”

El grup socialdemòcrata manté el seu suport a la llei de seguretat pública i a la de sanitat general però diu que no està de més que l’Alt tribunal garanteixi la constitucionalitat de les normes

Carles Sànchez i Susanna Vela a la porta del Consell General.
Carles Sànchez i Susanna Vela a la porta del Consell General. Toni Solanelles

El suport dels consellers socialdemòcrates Susanna Vela i Carles Sánchez al recurs d’inconstitucionalitat promogut per Terceravia a les lleis de seguretat pública i sanitat general no suposa ni cap escissió dins el grup parlamentari ni tampoc que el PS vagi en contra, ara, dels seus propis actes, atès que va votar a favor de les modificacions necessàries per tal que les dues lleis puguin tenir eines per combatre la propagació del coronavirus.

Als socialdemòcrates, davant els dubtes que poden existir i existeixen, no els és sobrer que el Tribunal Constitucional estudiï les normes per mirar si es passen de frenada. En paraules de Carles Sánchez, “el que volem saber és si som dins de la bona via”, tot partint de la base que el PS va votar a favor de la modificació legislativa i considera que després de la rebaixa que es va fer a alguns dels postulats inicials que pretenia el Govern d’entrada sí que entraria en el marc constitucional. Però hi poden haver dubtes.

Josep Pintat davant la seu del Tribunal Constitucional el dia de la presentació del recurs.

Relacionat

Terceravia porta al Constitucional les restriccions per la pandèmia amb el suport del PS

El suport a Terceravia és d’una simple, per dir-ho així, cortesia parlamentària. I la decisió, com ha reconegut Vela, “és una posició de grup”, no pas de dues persones individuals que al final estampen la seva firma a una acció jurídica. Els dos parlamentaris han deixat clar que és una actuació “sense cap interès” més enllà que s’estudiï el cas.

Comentaris (1)

Trending