El PS exigirà saber com justifica Intervenció de Govern la compra de la parcel·la d’accés al Madriu

El grup socialdemòcrata demanarà pels canals parlamentaris pertinents tota la documentació relativa a l’adquisició, a mitges amb el comú d’Escaldes, d’un terreny de 8.732 metres quadrats a l’entrada de la vall

Una imatge del terreny amb una de les edificacions en runa al fons.
Una imatge del terreny amb una de les edificacions en runa al fons. SFGA

El grup parlamentari socialdemòcrata demanarà a través dels canals parlamentaris pertinents tota la documentació relativa a l’adquisició, a mitges entre el Govern i el comú d’Escaldes, d’una parcel·la situada a l’entrada de la vall del Madriu, a la carretera de la Plana. El Partit Socialdemòcrata (PS), que considera “un escàndol” el que s’ha pagat per la finca, vol saber com justifica el departament d’Intervenció el que s’han compromès a pagar les dues institucions.

En efecte, l’acord de compra-venda ha situat la transacció en 825.000 euros. Aquesta xifra suposa pràcticament el doble del preu que va fixar un peritatge realitzat per saber què s’havia de pagar per la parcel·la, que és propietat de les germanes Isabel i Carme Pujol Riberaygua. Tant la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, com la ministra de Cultura, Mònica Bonell, van justificar el preu acordat per tractar-se d’un terreny, que inclou dues edificacions esfondrades, amb un alt valor històric i patrimonial.

Gili i Bonell amb la parcel·la al darrera, incloent-hi la borda en runes.

Relacionat

Cultura i Escaldes admeten que s’ha pagat per la parcel·la del Madriu més del que fixava el pèrit

Però el fet que s’hagi pagat molt per sobre del taxat, i abonant-se diners públics, ha generat un fort rebombori en molts sectors, més encara quan es tracta d’un terreny que per estar afectat per l’entorn de protecció de la vall patrimoni de la Unesco ben pocs usos dona a aquell terreny. Per acabar-ho d’adobar tot, la compra arriba a la recta final del mandat comunal. La taxació sol·licitada fixava el preu de la parcel·la en 422.000 euros. I se’n paga, s’ha dit, 825.000 euros.

La parcel·la es troba a l'entrada principal des d'Escaldes a la vall.

Relacionat

Govern i comú d’Escaldes s’alien per comprar la parcel·la d’accés principal a la vall del Madriu

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela ha confirmat que “demanarem la informació sobre el peritatge i els informes dels interventors del Govern. A veure què justifiquen”. L’ens de fiscalització intern de Finances, dirigit per Meritxell Bonell, ha de valorar el cost-benefici i el cost d’oportunitat de l’operació, tenint en compte que es tracta de diners públics. La minoria demòcrata del comú d’Escaldes va aprovar en sessió de consell l’adquisició del terreny. En funció del que indiqui la documentació s’actuarà en conseqüència.

Comentaris (8)

Trending