El PS demana explicacions a l’AFA per la no aplicació de la retallada salarial del 2020

El conseller general, Joaquim Miró, ha demanat els motius pels quals no es va seguir el que establia la llei i vol saber també com pensa actuar Govern davant “aquesta il·legalitat”

El conseller socialdemòcrata Quim Miró en una sessió de comissió legislativa.
El conseller socialdemòcrata Quim Miró en una sessió de comissió legislativa. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Partit Socialdemòcrates vol que l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) doni explicacions dels motius que la van portar a no aplicar la retallada salarial posterior a l’esclat de la pandèmia al sector públic. Per això, el conseller general Joaquim Miró ha presentat una bateria de preguntes sobre l’afer. Ara, Govern les haurà de respondre per escrit.

L’informe del Tribunal de Comptes que analitzava el tancament pressupostari de l’AFA per l’any 2020 va constatar que l’entitat no havia aplicat als seus càrrecs la reducció salarial aprovada per llei arran de l’inici de la crisi sanitària i amb l’objectiu de reduir la despesa pública. Ara, el PS vol aclariments sobre aquesta situació. Per això, Miró ha tramitat les preguntes a Sindicatura.

El parlamentari ha demanat per què l’AFA no va procedir a la reducció dels salaris i també exigeix saber com actuarà el Govern davant aquesta il·legalitat, després de corroborar que “l’informe del Tribunal de Comptes relatiu als treballs de fiscalització de l’AFA ens mostra una vegada més unes observacions contràries al que preveu la Llei General de les Finances Públiques”. També reclama que se li faciliti el desglossament de les despeses de personal, que ascendeixen a 3,305 milions d’euros i com explica l’executiu que el director d’Assegurances, Estudis Tècnics i Processos hagi tingut un augment superior al de l’IPC del seu sou.

Finalment, Miró ha preguntat si el Govern lliurarà els comptes de Banca Privada d’Andorra al Tribunal de Comptes amb l’objectiu que aquest pugui fiscalitzar la tasca de l’Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries d'Andorra (AREB), ja que més de la meitat dels dipòsits judicialitzats estan dipositats en el banc intervingut.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending