El PS considera que el contracte de les esmenes pot ser un cas de finançament irregular

La formació socialdemòcrata creu que “el cas és tan greu” que abans de respondre preguntes o tramitar documentació que se li pugui demanar, “bé faria el Govern de fer marxa enrere”

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera molt greu el fet que el Govern hagi procedit a contractar els serveis d’assessorament d’un despatx jurídic per tal de fer esmenes a la proposició de llei d’actius digitals. Fins a tal punt hi veu la formació socialdemòcrata la gravetat del fet que el seu president parlamentari, Pere López, ha assegurat que es podria estar davant d’un “cas de finançament irregular de grups parlamentaris”.

Els socialdemòcrates valoraran la setmana que ve, en el marc de les seves estructures orgàniques de presa de decisions, quina actuació política o fins i tot legal escau dur a terme arran de l’adjudicació a Cases & Lacambra d’un contracte d’assessorament per uns 75.000 euros en xifres rodones en relació amb les esmenes a la proposició de llei d’actius digitals. Més enllà d’això, però, López ja ha deixat clara la seva posició.

Una sessió tradicional del Consell General amb membres del Govern en primer terme.

Relacionat

Govern envaeix competències legislatives: ‘fitxa’ un bufet jurídic per esmenar una proposta de llei

“És tan greu que abans de respondre eventuals preguntes escrites, demandes d’informació o alguna potencial pregunta oral, bé faria el Govern i el grup parlamentari de fer marxa enrere” i deixar sense efecte l’adjudicació publicada aquest dimecres al BOPA perquè, en cas contrari, “podríem estar fins i tot davant un cas de finançament irregular de grups parlamentaris”, ha afirmat López. I ha conclòs: “Una cosa que li correspon pagar alguns parlamentaris que són els que fan les esmenes ho ha pagat el Govern. La qüestió és molt seriosa."

Comentaris

Trending