El PS centrarà el programa electoral en l’habitatge

Els socialdemòcrates volen “refocalitzar l’acció de la propera legislatura” cap a la recuperació del poder adquisitiu, uns serveis públics de qualitat i econòmics i el suport al teixit productiu

Comentaris

La sessió amb el comitè directiu del PS.
La sessió amb el comitè directiu del PS.

El comitè directiu del Partit Socialdemòcrata (PS) s’ha reunit aquest dissabte per aprovar les grans línies del programa electoral. Finalment, com a eix central tindrà la qüestió de l’habitatge digne i a preu assequible. D’aquesta manera, es vol “refocalitzar l’acció a la propera legislatura” cap a la recuperació del poder adquisitiu, uns serveis públics de qualitat i econòmics i suport al teixit productiu.

En aquest sentit, el president de la formació, Pere López, ha explicat que “avui en dia la problemàtica de l’habitatge acaba condicionant totes les altres polítiques”. La voluntat, per tant, vol focalitzar l’acció en qüestions com aquesta, però vinculades a les mesures per millorar el poder adquisitiu de les famílies, aconseguir serveis assequibles, i donar suport als professionals i treballadors autònoms del país.

López ha recordat que la problemàtica de l’habitatge “acaba condicionant les altres polítiques, també les salarials”. A més, ha valorat que “fins que no s’ataquin de manera decidida la qüestió de l’habitatge i s’adoptin mesures valentes en aquest sentit, tota la competitivitat empresarial i les dificultats de poder adquisitiu de les famílies difícilment tindran solució”.

D’altra banda, s’ha fet un repàs a l’actualitat parlamentaria i el que es treballarà des del Consell General les properes setmanes. En aquest sentit, s’ha tractat l’esmena a la totalitat del pressupost, a la totalitat de la llei de biomedicina, la llei energètica i altra vegada la qüestió dels increments salarials i dels preus dels lloguers. En aquest punt s’ha destacat que “el desgavell que està havent-hi per part del Govern i la manca de claredat en aquest sentit”.

El comitè directiu del PS s’ha reforçat en la seva posició: “per recuperar poder adquisitiu, que és la necessitat principal avui en dia, els lloguers no poden augmentar de cara l’any que ve el mateix nivell que s’acordi per als salaris. Hi ha d’haver una política de contenció d’increment dels lloguers, sinó altrament la competitivitat empresarial i el poder adquisitiu de les famílies no es podrà veure millorat”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending